Klar til forårssæsonen

Førsteholdet har varmet op til første kamp med otte træningskampe

Nu er ventetiden snart ovre – Københavnsserien starter op igen.

Dragør Boldklubs (DB) bedste hold har gennemgået en forvandling siden efteråret. Mange erfarne spillere er enten stoppet eller søgt nye udfordringer i andre klubber.

I forårets otte træningskampe har mange nye spillere været på banen – dels fra egne U/19- og U/21-årgange og dels nye spillere, der er kommet til udefra.

DB tabte 4–1 mod BK Union.

Sejr til U/19-holdet

DB’s U/19-hold – suppleret af syv spillere fra DB’s førstehold – vandt 5–2 over Gentofte-Vangede Idrætsforening (GVI).

»Det var en rigtig god indstilling, og det blev en god kamp både fra vores U/19- og førsteholdsspillere,« lyder det fra DB’s førsteholdstræner Claus Oemig.

Han fortæller, at det var dejligt at se den opbakning, der var fra forældre til U/19-spillerene.

Anders Zachariassen var desværre igen uheldig og fik en mindre skade.

»Fem-seks U/19-mødre støttede ham heldigvis på sidelinjen, så han er nok klar snart igen,« siger Claus Oemig, der håber, at den store støtte og opbakning vil fortsætte, når turneringen starter.

»Det var en fornøjelse at se alle spillerne i kamp, og det bliver spændende at følge, hvorledes vi kommer til at klare den i den nye U/19-turnering,« slutter DB-træneren.

Albertslund IF–DB 0–5

Tirsdag den 8. marts spillede DB træningskamp på udebane mod Albertslund IF (AIF), som ligger i Sjællandsserien.

DB vandt træningskampen med 5–0.

Patrick Sandby og Nicolai Nielsen scorede hver to mål, mens Mujtaba Habibi lavede et enkelt.

DB–FC Rudersdal 2–6

Fire dage efter, lørdag den 12. marts, var FC Rudersdal (FCR) inviteret til træningskamp i Dragør.

FCR huserer lige som AIF også i Sjællandsserien. Forskellen er bare, at FCR er nummer fem, mens AIF er bundprop i rækken.

FCR vandt kampen 6–2.  Begge DB-mål blev sat ind af Marcus Alsig Braager.

DB–BK Union 1–4

BK Union (BKU) kom fordi Dragør lørdag den 19. marts.

BKU er bundprop i danmarksseriens pulje 1 – men der var alligevel stor forskel i måden at spille på. BKU-spillerne var det meste af kampen først på bolden, og de lod sjældent DB få overtag i spillet.

Sæsonens sidste træningskamp var mod BK Friheden.

13HB1216–307

Stillingen i københavnsserien inden forårsturneringen begynder. Der spilles 24 runder.

BKU bragte sig foran midt i første halvleg på et godt gennemspillet angreb, som blev afsluttet med et fladt skud foran mål.

DB udlignede efter et hjørnespark, som Jonathan Gudmundsson snittede videre til Marcus Alsig Braager, der tæt foran målstregen kunne prikkede bolden i mål.

Den stilling holdt sig indtil pausen.

Fra anden halvlegs begyndelse stod der imidlertid BKU på kampen. BKU-spillerne scorede således tre gange i de sidste 45 minutter og vandt 4–1.

Med til historien hører, at DB var ramt af flere afbud.

DB–BK Friheden 2–1

Foråret sidste træningskamp, før det går løs i turneringen, var lørdag den 26. marts mod BK Friheden (BKF), som til dagligt spiller i serie 2.

BKF var ikke taget til Dragør for at lægge sig ned. De gav DB kamp til stregen, og hvis ikke målrammen i Mads Glæsners mål spillede med på DB’s side, havde BKF scoret mindst to mål i første halvleg. Magen til præcisions-afslutninger skal man se længe efter.

DB slap med skrækken og kom foran efter ca. 37 min. på scoring af Patrick Daniel Ikonen Schertiger, netop som BKF havde haft en afslutning på stolpen.

På trods af en alvorlig opsang fra DB-træner Claus Oemig i pausen, lykkedes det for BKF at udligne til 1–1 kort inde i anden halvleg.

Resten af kampen bølgende spillet frem og tilbage, og spændingen holdt sig tiden ud.

DB scorede sejrsmålet blot to minutter før, dommeren fløjtede kampen af. Andreas Steffensen spillede Sebastian Robrahn fri til et indlæg i venstre side. Robrahn sendte bolden ind over, hvor Jonathan Gudmundsson headede bolden i mål. Det var »Jonnas« første mål for DB, siden han smed målmandshandskerne og trak i den gule markspiller-trøje.