Arkivfoto.
Arkivfoto.

Dragørs mange historier på tur

Også i sensommeren byder Dragør Besøgscenter på byvandringer

Man skal lede længe for at finde en by med så lang og farverig en historie som søfartsbyen Dragørs. Lige siden oldtiden har området sydet af liv og aktivitet. Middelalderens enorme internationale sildemarkeder, der sågar overgik København i størrelse, afløstes af opblomstringen af 1700- og 1800-tallets maritime storhedstider, der bidrog til at definere Drag-ør som et hotspot for historie. 

Sømændene sejlede verden rundt, alt imens kvinder og børn styrede hjembyen med kunstnere drivende omkring i den evige jagt på det gode motiv. 

Byvandringer

Dragør har det hele – og så står den gamle bydel endda intakt tilbage, så man på byvandringerne kan spadsere rundt og høre de spændende fortællinger i det gamle autentiske bymiljø, hvor man med lidt god fantasi kan forestille sig det pulserende maritime liv udfolde sig. Historierne er noget nær uendelige – og på Dragør Besøgscenter er der en lang række tilbud om byvandringer med forskellige emner, der formidler dem. På udvalgte dage er der endda byvandringer, der er gratis, når billetten til Dragør Museum er betalt.

Programmet for vandrringerne de næste to uger ser indtil videre således ud (ændringer kan forekomme):

Dragør – kort fortalt: Onsdag den 17., torsdag den 18., fredag den 19. samt fredag den 26. august kl. 14.

Temabyvandringen Gadenavne i Dragør: Søndag den 28. august kl. 11.

Kontakt besøgscentret på tlf. 30 10 88 63 for oplysning om tidspunkter og emner.

Dragør – kort fortalt

Det idylliske Dragør rummer så mange spændende historier, at de alle ikke kan nås på en enkelt byvandring, men på lidt under en time, får man højdepunkterne fra flere hundrede år.

Der fortælles om sildemarkederne, der skabte byen, og om søfartsbyen, hvor stort set alle levede af de maritime erhverv. Undervejs gives tips til, hvad man kan opleve på Dragør Museum.

Varighed 45 min.

Gadenavne i Dragør

I Dragørs gader gemmer der sig masser af historier. Selv gadernes navne er en historie i sig selv. Hvorfor hedder det Zytfensgade, Bjergerlav eller Blegerstræde? Har der været slagsmål i Kampensgade, og hvem var Trein Jylmann og Neel, der gav navn til Neels Torv? Svarene gives, mens man går på opdagelse i Dragørs labyrintiske gader.

Varighed 60 min.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk