Drama- og billedskolen genetableres

I den nye budgetaftale er der afsat midler til at genetablere drama- og billedskolen som en del af Dragør Musik- og Kulturskole.

Under budgetlægningen for 2020 blev drama- og billedskolen sparet væk, men nu har man altså fundet midler til at genetablere den – og det er en nyhed musikskoleleder Jacob Honoré glæder sig over, særligt på børnenes vegne.

»Det er jeg sindssygt glad for. Det er vigtigt, at børn har mulighed for at kunne udfolde sig kreativt på så mange måder, som overhovedet muligt,« fortæller musikskoleleder Jacob Honoré.

Ifølge Jacob Honoré bliver der særligt stor efterspørgsel på de kreative evner på fremtidens arbejdsmarked.

»Computere er allerede bedre og hurtigere til at regne, end vi nogensinde bliver, men de kommer aldrig til at kunne tænke kreativt, som vi kan,« påpeger musikskolelederen, som tilføjende fortsætter:

»Desuden lærer de unge på billedskolen om visuel kommunikation, som fylder så ufattelig meget i vores hverdag. Og på dramaskolen får de teknikker til at stille sig op foran andre og sige noget. Når de senere i livet skal præsentere til eksaminer eller i arbejdslivet, så er det nemmere at holde på folks opmærksomhed – og at improvisere, hvis de glemmer en pointe.«

Gentænkning nødvendig

Drama- og billedskolen blev lukket i 2020 med en forventet besparelse på omkring 200.000 kr. På daværende tidspunkt havde hver skole et hold på 15 elever, og der var tilknyttet en lærer til hvert.

Tilbuddet var henvendt til børn og unge fra 0. til 10. klasse, men da de fleste elever, der gik der, var fra 6 til 12 år,  var de for unge til at benytte sig af for eksempel ungdomsskolens teaterhold. Jacob Honoré er derfor glad for med det nyt budget igen at kunne give dramatilbud til de yngre elever i kommunen.

»Eleverne føler sig set og favnet på Dragør Musik- og Kulturskole, og det er et frirum for de børn og unge, som måske ikke føler sig til rette i de lokale sportsklubber eller klasseværelset. Alle elever på skolen kan få lov at udfolde sig kreativt og opleve sig selv som en succes,« fortæller Jacob Honoré.

Fælles for de kreative fag er fordybelsen, koncentrationen, gentagelse i form af øvelser og ikke mindst fantasien – og det er da meget gode ting at have med sig, oplyser Jacob Honoré, som allerede har lavet aftaler om besøg på lignende kulturskoler for at se, hvordan det foregår andre steder i landet.

»Nu får vi jo muligheden for at gentænke, hvad skolerne skal, og hvordan vi ønsker at reetablere det. Det er en mulighed for at se nærmere på, om vi gjorde det rigtigt før, og om vi kan eller skal gøre det anderledes nu,« lyder det afslutningsvis fra musikskolelederen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk