Næste fredag, den 20. maj, i forbindelse med fejringen af 500-året for hollændernes indvandring til Amager kan man opleve en ægte Drag­ør-tradition – tøndeslagning til hest. Foto: Thomas Mose.
Næste fredag, den 20. maj, i forbindelse med fejringen af 500-året for hollændernes indvandring til Amager kan man opleve en ægte Drag­ør-tradition – tøndeslagning til hest. Foto: Thomas Mose.

En kongelig oplevelse i Store Magleby

Det er ganske vist – som omtalt i sidste uges udgave af Dragør Nyt – fredag den 20. maj bliver en dag ud over det sædvanlige i Store Magleby. I år er det 501 år siden, de hollandske tilflyttere fik papir på de kongelige privilegier, som var afgørende for Amagers forvandling til et sandt skatkammer af grøntsager – og meget mere. 

Det var naturligvis tanken at festligholde begivenheden  i året for jubilæet, men dengang satte corona-epidemien, som  den gjorde med så meget andet, en kæp i hjulet for sådanne planer. 

Royalt besøg og byfest

I år skal det imidlertid være – og Hollænderbyen, som Store Magleby i århundreder har været kendt som på historiske kort, bliver for en dag sat på den anden ende. 

Dagen indledes med royalt islæt, når Hendes Majestæt Dronning Margrethe – der tilmed i år har rundet 50 år som regent i Danmark – i selskab med Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Beatrix af Nederlandene besøger Dragør. Besøg på Amagermuseet og overværelse af tøndeslagning til hest er blandt andet på programmet – og når de kongelige gæster ved middagstid forlader Drag-ør, fortsætter festlighederne i Store Magleby.

Efter kåring af tøndekonge vil der på Amagermuseet, som i løbet af dagen vil tilbyde en masse forskellige aktiviteter, være gratis adgang for alle helt til kl. 17.30, ligesom Store Magleby Kirke fra kl. 16–17.30 vil holde »åbent hus« med spændende indslag.

Fra kl. 18 og frem til midnat afholdes der byfest i det store telt, der til lejligheden vil være opstillet ved vandværksgrunden på Nordre Kinkelgade.

Se mere om programmet for den store begivenhed i denne uges Dragør Nyt på annoncer på side 4, 5 og 7 – og læs mere i næste uges Dragør Nyt.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk