Nyt fra Dragør Boldklub:

Endnu et nederlag

Dragør Boldklub–FB 1–3

Dragør Boldklub kunne lørdag den 21. maj fejre 115-års-jubilæum. For den 21. maj i 1907 blev Dragør Boldklub (DB) stiftet af blandt andre Richard Andersen, der senere blev udnævnt til æresborger i Dragør.

FB (Frederiksberg Boldklub) fik æren at møde Dragør Boldklub på jubilæumsdagen – i en kamp i Københavnsserien. FB ligger stærkt fremme i rækken på en tredjeplads, hvor DB ligger under nedrykningsstregen. Samme pladsering har begge hold stadig, efter kampen.

DB lider stadig under, at flere erfarende spillere er ude med skader. Det har trænerne Claus Oemig og Ken List taget konsekvensen af ved at tilføre holdet flere helt unge spillere. Til dagens kamp var der således endnu en debutant – Kasper Walker Andersen, som kom på banen i anden halvleg.

Rasmus Robrahn blev enlig målscorer for DB i opgøret.

FB startede kampen med at presse DB tilbage på banen, og efter syv minutter kom første direkte afslutning, fladt forbi Mads Glæsners mål. Efter 12–15 minutter var DB mere med i kampen, og efter et hjørnespark, som FB fik sparket væk, kom DB igen. Patrick Sandby blev spillet helt ned i højre hjørne, og sendte bolden ind foran mål, hvor Sejad Ismaili kom til bagerste stolpe, men headede forbi mål.

DB fik styr på FB midt i første halvleg og lod ikke FB komme tættere på end cirka en tredjedel oppe på DB’s bane. Men FB var tålmodige og ventede, til den rigtige chance bød sig. Den kom efter cirka 37 minutter, hvor dommeren dømte straffespark til FB. Situationen var svær at se for de fleste, men dommeren var ikke i tvivl. Om det var Victor Rytter eller Sebastian Matz, der var synderen, var også svært at se. Matz var den, der brokkede sig mest. Straffesparket blev sikkert eksekveret uden chance for Mads Glæsner i DB’s mål. Glæsner gik til den rigtige side, men bolden blev placeret helt oppe i Glæsners venstre målhjørne. 0–1.

Lige inden pausen fik Victor Dyhl bolden dybt i højre side, han driblede sig igennem to FB-spillere og serverede bolden til anfører Rasmus Robrahn, som med et flot langskud ramte overliggeren, og bolden gik til målspark.

FB kom bedst ud til anden halvleg med et presspil på DB’s mål. Der var ikke spillet mange minutter, før FB fik tilspillet sig en kæmpe mulighed for scoring. Men afslutningen blev i den grad kikset foran DB’s mål og sendt til målspark.

Efter 54 minutter foretog DB den første indskiftning, ind kom med debutant Kasper Walker Andersen som erstattede Patrick Sandby. Sandby fik en mindre forstrækning i lysken i slutningen af første halvleg, så udskiftningen var på plads.

FB var stadig mest på DB’s bane og havde et par afslutninger, som enten strøg forbi mål eller røg i Mads Glæsner varetægt.

Udligningen kom efter 57 minutter. DB’s anfører, Rasmus Robrahn, fik en mulighed lige uden for FB målfelt i venstre side. Med venstreskøjten placerede han bolden i en perfekt bue uden om FB-målmanden og tæt op ad venstre stolpe. Flot scoring!

Umiddelbart efter skiftede DB igen, ind kom Simon Henriques Hvass, ud gik Sebastian Robrahn. Kort efter var der comeback til Nikolaj Strandby, som kom ind i stedet for Jonas Pedersen.

Debutspilleren Kasper Walker gjorde sig positivt bemærket, i de 36 minutter han var på banen. Første store mulighed kom efter 66 minutter, hvor Walker af Sebastian Sisso blev spillet frem. Sisso spillede fra egen bane frem til Walker, som kom helt ind i FB’s målfelt og frem til baglinjen, hvor kun en glidende tackling i afslutningsøjeblikket forhindrede Walker i at score.

DB fik hjørnespark, men kunne ikke udnytte muligheden. I stedet for fik FB en kontra, hvor Victor Rytter, på midten af banen trak »en for holdet« ved at nedlægge FB-spilleren med et skub – og fik gult kort. Det skabte lidt mere plads til FB, og kort efter det gule kort var FB tæt på en scoring, men Glæsner viste sin klasse og parerede til hjørnespark.

Med et kvarter igen af anden halvleg var Walker på spil igen. Et FB-pres blev brudt af Nikolaj Strandby i eget felt, Simon Henriques fik spillet videre frem til Walker, men FB stopper fremspillet. DB giver ikke op. Kampens spiller, Victor Dyhl, fik »losset« bolden frem til Tobias Damkær, som spillede Kasper Walker frem i højre side, i kamp med en FB-spiller. Walker kom helt ind i FB’s målfelt, blev forsøgt tacklet og skubbet, og i afslutningsøjeblikket mistede han balancen, så FB’s keeper havde let ved at angribe bolden. Måske lidt mere erfaring og koldblodighed havde givet DB straffe?

I stedet for var det FB, som øgede føringen og kom på 1–2 efter 75 minutter. Og cirka ni minutter derefter blev det til 1–3 – slutresultatet og dermed sejr til FB.

DB kæmpede igen en god kamp, men målchancerne stod ikke i kø, og så vinder man ikke sejre.

Kampe fra ugens løb: Hvidovre–Vigerslev 3–0. Fremad Valby–Kastrup 2–2. FA2000–HB 6–1. Bispebjerg–NB Bornholm 4–1. BK Skjold–Husum 0–0.