Christian Rasmussen kæmper på den våde bane på Barber Motor­sports Park i Alabama.

Forfulgt af uheld

Dragørkøreren Christian Rasmussen har fået en hård start på Indy Lights-serien

Søndag den 1. maj skulle Christian Rasmussen forsøge at komme tilbage fra den skuffende Indy Lights-debut, hvor han kort inden turen over målstregen løb tør for brændstof og glippede på 1.-pladsen.

Og det efterfølgende løb, der blev kørt på Barber Motorsports Park i Alabama, gik ikke meget bedre for den lokale racerkører.

De små marginaler

Christian Rasmussen viste ellers gode takter ved træningssessionerne, hvor han både fredag og lørdag lå blandt de fem hurtigste.

Og farten havde Christian Rasmussen også med til lørdagens kvalifikation og blev dermed i tiden 01.12,6753 nummer fire – blot 0,104 sekunder langsommere, end Linus Lundqvist, der var dagens hurtigste. Dansk-amerikaneren Benjamin Pedersen blev nummer to, mens Rasmussens holdkammerat fra Andretti Autosports, Sting Ray Robb, blev nummer tre – sølle 0,0022 sekunder foran danskeren.

Endnu et uheld

Store mængder regn gav udfordringer på løbsdagen. Starten blev på grund af vand på banen udskudt i 20 minutter, og samtidig ændrede man forudsætningerne for løbet, så der i stedet for 35 omgange skulle køres på tid.

Det dramatiske løb var en udfordring for alle kørere, der måtte kæmpe i de våde og vanskelige forhold.

Linus Lundqvist forsvarede på fornemste vis sin 1.-plads ved starten. Han dominerede og øgede sikkert forspringet til Benjamin Pedersen.

Bag de to forreste gik det voldsomt for sig. Christian Bogle kørte på sjette omgang af banen, og bilen satte sig fast i sikkerhedsgruset.

Senere i løbet var Christian Rasmussen i en hård duel om 5.-pladsen med Manuel Sulaiman, der forsvarede sin position. Rasmussens front fik kontakt med Sulaimans bagende – og Rasmussen mistede sin frontvinge. Danskeren måtte »humpe« tilbage til pitten, hvor teamet fik repareret bilen og sendt ham tilbage på banen.

På trods af Christian Rasmussen ikke ville kunne nå at indhente de forreste, var der alligevel fart på danskeren, der sågar på sidste omgang opnåede at sætte løbets hurtigste omgangstid.

Christian Rasmussen sluttede en 11.-plads – lige bag Manuel Sulaiman.

Som løbet skred frem, tørrede banen mere og mere, og Benjamin Pedersen begyndte at hale ind på Linus Lundqvist, hvis forspring på et tidspunkt var mere end tre sekunder.

Med blot to minutter tilbage af løbet gik det galt for en anden af Rasmussens holdkammerater, da Hunter McElrea ramte vinderen af sidste løb, Matthew Brabham, bagfra. McElrea måtte udgå efter uheldet, mens det lykkedes for Brabham at komme tilbage på banen og endda at slutte på 7.-pladsen.

Kort før mål fik Benjamin Pedersen kontakt med Linus Lundqvist i den førende bil. Men det lykkedes ham dog ikke at komme forbi, og han måtte derfor »nøjes« med at køre over målstregen som nummer to – blot 0,1782 sekunder efter Linus Lundqvist.

Sting Ray Robb blev med en 3.-plads den bedste placerede Andretti-kører.

Stillingen

De to uheldsplagede løb, Christian Rasmussen indtil nu har kørt i Indy Lights-serien, giver ham en samlet 11.-plads. Han har nu 49 point op til Linus Lundqvist, der indtager duksepladsen.

Vinderen af det første løb Matthew Brabham holder sig på trods af dagens uheld på 3.-pladsen, mens dansk-amerikanske Benjamin Pedersen ligger nummer to.

Christian Rasmussen og resten af Indy Lights-feltet skal på banen igen allerede på fredag, den 13. maj, og lørdag den 14. maj, hvor løbet Grand Prix of Indinapolis køres i Indiana.