Michael Busk er idémanden bag velgørenhedscykelløbet Race 500 against cancer, der har afslutning i Dragør.
Michael Busk er idémanden bag velgørenhedscykelløbet Race 500 against cancer, der har afslutning i Dragør.
Den rullende café Busk Is satte i en årrække sit præg på bybilledet.
Den rullende café Busk Is satte i en årrække sit præg på bybilledet.

Fortet live – fire sommerkoncerter

Over fire sommeraftener er det ønsket at omdanne Dragør Fort til Danmarks flotteste musiksted, hvor man kan mødes til gode koncerter og hyggelig stemning, lyder det fra manden bag, Michael Busk

Af Birgit Buddegård

Michael Busk er iværksætter – og har med egne ord altid 1.000 idéer i hovedet og heldigvis en masse gode mennesker omkring sig til at hjælpe sig ned på planeten igen. Og ydermere også en del, der kan se potentialet i hans idéer, der oftest bærer frugt.

Tænk bare på cykelløbet Race 500 against cancer, der i juni 2022 for femte år i træk afvikles med henblik på at skabe opmærksomhed omkring kampen mod kræft – og for at støtte Kræftens Bekæmpelse.

Cykelløbet, der i år starter i Vejle og slutter i Dragør, blev kørt første gang i 2018 – og opstod som en idé, Michael Busk fik under en cykeltur i Harzen. Siden er det bare vokset år for år i omfang, og Michael Busk er fortsat en integreret del af arrangementet.

Også erhvervsmæssigt har Michael Busk haft gang i idéerne – og her i Dragør har man stiftet bekendtskab med flere eksempler herpå. Tilbage i 2016 etablerede han således Busk Is, hvis karakteristiske isvogn i en årrække kunne ses mange steder rundt om i Dragør – til alt fra store arrangementer såsom Dragør Havnefest til private fødselsdage. Efter fire spændende år blev isvognen i 2020 solgt og bliver nu brugt som varmestue op mod jul.

Også foodtrucken Backstage Burgers står Michael Busk bag – først med et par år ved Royal Arena og siden rundt om i Dragør, hvor den i ud over sin primære placering på Dragør Fort også har været med til både havnefesten og Øresundsmarkedet, før også den i 2020 blev solgt videre til nye ejere, der dog siden har fortsat driften, bl.a. på værftsgrunden og i dag på A. P. Møllers Alle.

Michael Busk er opvokset i Dragør, hvor han fortsat bor. Han har spillet fodbold i Dragør Boldklub – det bliver ikke til så meget mere, griner han og henviser til sin alder, der nu ikke ser ud til at trykke. Der er i hvert fald stor lyst til at sætte nye ting i gang. Han beskriver sig selv som en »kite dancing in a hurricane«, og man ser jo straks en drages lette dans i vinden for sig – og så alligevel ikke, for Michael Busk virker også som en rolig mand, som han sidder i Framehouse og fortæller om sit seneste projekt, nemlig livemusikken.

Lokal opbakning – men bump på vejen

Inspirationen til »Fortet Live« fandt han under et besøg på Gæstgivergården i Allinge på Bornholm. Det er et spillested, der kan trække de store navne – og den stemning og de omgivelser for musikken, de har skabt, vil Michael Busk gerne skabe i Dragør.

Planen er, at Dragør Fort skal omdannes til Danmarks flotteste musiksted, så musikoplevelsen bliver lige så unik, som selve sommerstemningen over fire aftener på fortet. Og Michael Busk glæder sig over at have mødt lokal opbakning – han vil ikke træde nogen over tæerne, og derfor er datoerne for de fire koncerter afstemt, så de ikke rammer ind i for eksempel havnefesten, som arrangeres af Dragør Strandhotels Philip Helgstrand, der i øvrigt er en gammel skolekammerat.

Michael Busk fik hurtigt god kontakt til Dragør Fort, der gav ham god sparring. »De er så søde,« siger han, der lejer fortet til koncerterne.

Det var straks lidt flere bump, da han skulle have kommunens tilladelse, og det var jo stressende at skulle vente på den, da han i den mellemliggende tid ikke kunne booke orkestre.

Dragør Fort er privatejet, men også et kulturminde, så også Kulturarvstyrelsen måtte indover. Og beredskabet skulle godkende hvor mange, der må være til stede under koncerterne.

Michael Busk foran Framehouse, hvor han har kontor. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Michael Busk foran Framehouse, hvor han har kontor. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Men det lykkedes – alle godkendelser er i hus, og gennem kontakt til tre bookingbureauer – det er ikke helt nemt at komme udefra uden at have et navn i branchen – siger Michael Busk – er det lykkedes at få rigtig gode navne til Dragør.

Fortet Live

»Det bliver ikke en Roskilde Festival,« siger Michael Busk – det bliver ikke kæmpestort, der er ingen mudder og ingen telte. Det bliver stille og roligt. Planen er at skabe et flot koncertsted, hvor det er rart at være.

Også sidste sommer var der feststemning på Drag­ør Fort – her i forbindelse med EM-semifinalen i fodbold. Foto: HAS.
Også sidste sommer var der feststemning på Drag­ør Fort – her i forbindelse med EM-semifinalen i fodbold. Foto: HAS.

Der lejes gode toiletter med personale, der bliver barer nok, så man undgår lange køer, der kommer foodtrucks – heriblandt naturligvis Backstage Burgers – samt Uganda Is, fortæller Michael Busk.

Scenen stilles op på pladsen foran fortet, og der vil være plads til 2.000 gæster per aften – ved afslutningskoncerten dog 3.000.

God musik, god mad, drikke og sommerstemning med udsigt over både Dragør og Øresund – der er lagt op til gode aftener for alle. Målgruppen er i alderen fra 20 til 70, lyder det fra Michael Busk.

Der vil være to koncerter per aften – den første kl. 19.30, mens hovednavnet vil gå på kl. 22.

Pladsen foran fortet vil være åben fra kl. 16, så publikum kan hygge sig, og lukker igen kl. 24. Herefter kan folk gå ud lokalt og få en øl, lyder det fra Michael Busk.

Tak til sponsorer

Michael Busk er glad for, at mange har valgt at sponsere koncerterne – for det er dyre navne, der kommer og spiller.

Framehouse, hvor han selv har kontor – han har tre års fødselsdag i huset i år – er hovedsponsor.

Publikum vil opleve nogle rigtig gode navne, hvoraf flere af dem har spillet for en udsolgt Royal Arena, fortæller Michael Busk.

Han er naturligvis spændt på, hvordan denne nye event i Dragør bliver modtaget, men noget tyder på, det kan blive en ny attraktion at glæde sig til hver sommer.

Michael Busk har i hvert fald en 10-årig kontrakt med fortet – og tanker om næste år at arrangere en særlig unge-koncert, hvor de unge »lærer« at gå til koncert, siger han med tanke på Tivolis problemer på Plænen i år, hvor forklaringen har lydt, at en del af de unge ikke rigtig har lært, hvordan man gebærder sig til koncerter.

Men i første omgang handler det om her og nu, hvor publikum kan møde nogle af de bedste navne i dansk musikliv på Dragør Fort på nogle forhåbentlig fantastiske sommeraftener.

De fire koncerter vil finde sted over to weekenden i løbet af sommeren, nemlig fredag den 24. og lørdag den 25. juni og igen fredag den 26. og lørdag den 27. august.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk