Vi har modtaget:

Ja tak til UNESCO-verdenskulturarv

Jeg indrømmer gerne, at jeg er stolt over, at Dragør gamle by og havn er kommet på UNESCOs tentativliste som verdenskulturarv.

En mulig stigning i antallet af turister bekymrer mig ikke specielt meget – men selvfølgelig skal vi sikre, at vi ikke får flere, end Dragør kan håndtere.

Vores mange besøgende er med til at gøre Dragør til en levende by med et godt udbud af forretninger, caféer, spisesteder og med tillokkende arrangementer på havnen, i byen samt på fortet. Vi har Dragør Havnefest, Sildens Dag, Öresundsmarkedet, Dragør Kulturnat, Jul i Dragør, musemsaktiviteter osv., osv., som både Dragør-borgere og gæster strømmer til.

Jeg elsker at gå en tur på havnen og videre i byen med familien for at få en is eller måske et måltid mad, og samtidig at hilse på alle de børn og voksne, som vi møder fra vores dagligdag. Ligesom jeg elsker de varme sommerdage, hvor både strand og by er totalt summende fuld af liv. Det liv er turisterne med til at understøtte. Og nej, Dragør skal ikke laves om til et tivoli med farvede parasoller, blinkende lys og souvenirbutikker – men det har vi mulighed for at vedtage regler om – og derved forhindre ske.

En UNESCO-godkendelse vil være godt for vores byliv, godt for erhvervslivet og godt for Dragørs økonomi.

Derudover vil UNESCO give os meget større muligheder for, at vi kan få fondsstøtte til for eksempel det enorme anlægsarbejde, som kystsikringen kræver. 

Kystsikringen vil koste over 200 mio. kr. bare for at sikre selve Dragør by og havn, så havnen stadig kan bruges som havn. Og cirka lige så meget for sikringen af resten af kommunen. Uden fondsmidler vil det alene være de sikrede husejere og kommunen (skatteyderne), der skal betale.

Chancen for at få fondsmidler til for eksempel et kommende kulturhus på havnen vil også være mange gange større, ligesom økonomien i kulturhusets drift er sikrere for Dragørs brugere og frivillige med et større antal besøgende udefra.

Ja, det koster noget at få oversat UNESCO-ansøgningen, men det er småpenge i forhold til de fondsmidler, som Dragør vil kunne nyde godt af. Bare se på andre tilsvarende steder i Europa, som er blevet udnævnt. 

Og ligegyldigt om vi ønsker at blive udnævnt til verdenskulturarv eller ej, så har vi brug for en turismepolitik, som kan styre turismestrømmen også fremover, så den i størst mulig udstrækning bliver til gavn for Dragørs borgere.

Byggesager

Til gengæld bekymrer alle de mange byggetilladelser mig rigtig meget. Tilladelser til tilbygninger, ombygninger og nybygninger, der i de senere år er givet i den gamle by – inkl. de mange uforståelige og unødvendige dispensationer.

Jeg er bange for, at vores fine, gamle by bliver bygget væk, som det er sket så mange andre steder. Fordi det en helt naturlig proces at udvide, hvor det er muligt. 

Her gør UNESCO hverken fra eller til. Det er os – Dragørs borgere og Dragørs politikere – som har ansvaret.

Vi har i kommunalbestyrelsen allerede i juni måned besluttet, at der ikke længere må gives unødvendige dispensationer, og vi har bedt forvaltningen om en tidsplan for arbejdet med opdateringen af den gamle bevarende lokalplan, som efterhånden er forældet.

Uanset udnævnelse til UNESCO-verdenskulturarv eller ej, så har vi en enestående dejlig by, som langt størstedelen af os gerne vil passe på de næste mange hundrede år.

Med venlig hilsen
Lisbeth Dam Larsen (A)
Formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget og medlem af Dragør Kommunalbestyrelse

Vi har modtaget: Hvorfor skal vi betale for PFAS-forureningen?

Kenneth Olsen har indsendt et debatindlæg om udgifterne i forbindelse med oprydning af PFAS-forureningen. Læs mere

Vi har modtaget: Hvor skal vi bygge, og hvor skal vi bo?

Rikke Marianne Karlsson har indsendt et debatindlæg om mulighederne for etablering af boliger i kommunen. Læs mere

Vi har modtaget: Ældreboliger nedlægges

Hardy Bengtsen har indsendt et debatindlæg om nedlæggelsen af ældreboliger på Wiedergården. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk