Christian Rasmussen vinder for andet år i træk et mesterskab i Indy-serien.

Kæmpetriumf

Christian Rasmussen vinder for andet år i træk et mesterskab i Indy-serien

12 kørere stillede til start i mesterskabsseriens 17. og 18. runde – sæsonafslutningen, der blev kørt lørdag den 2. og søndag den 3. oktober. Her skulle årets mesterskab i Indy Pro 2000-serien finde sin afgørelse. Dragørkøreren Christian Rasmussen var inden løbet favorit, idet han havde hele 18 point forspring til nærmeste rival, Braden Eves.

Christian Rasmussen lagde hårdt ud ved kvalifikationsløbet lørdag. Han satte næstbedste tid – kun overgået af Artem Petrov. Braden Eves var tredjehurtigst og skulle starte lige bag danskeren.

Da løbet blev sat i gang, lavede de tre forreste alle en god start og holdt deres respektive placeringer. Petrov og Rasmussen satte skiftevis gode tider, og de trak omgang for omgang fra Braden Eves, der havde travlt med at forsvare sig mod angreb fra Reece Gold.

Artem Petrov fik på ottende omgang et teknisk problem, der gjorde, at bilen kortvarigt mistede kraft og derved også fart. Christian Rasmussen tøvede ikke, men overhalede. Petrov fik dog hurtigt gang i bilen og optog jagten på danskeren.

Christian Rasmussen modstod presset fra Petrov. Med en række hurtige omgangstider havde han med seks omgange igen af løbet øget sit forspring til 1,7 sekunder.

Petrov blev to gange i de sidste omgange igen ramt af tekniske problemer, hvilket umuliggjorde jagten på Christian Rasmussen, som kørte sikkert de sidste omgange og krydsede målstregen 0,429 sekunder foran Petrov.

Braden Eves var presset af Reece Gold samtlige 25 omgange af løbet, men det lykkedes ikke for Gold at komme forbi, og Eves sikrede sig 3.-pladsen.

Med 30 point for sejren samt et ekstra point for at føre løbet flest omgange kom Christian Rasmussen op på 423 point. Braden Eves måtte nøjes med 22 point og kunne ikke længere nå at indhente Christian Rasmussen, så længe danskeren blot stillede op til start ved 18. og sidste løb i sæsonen og sikrede sig de ni point, en sidsteplads giver. Reelt kunne Dragør-køreren altså allerede efter lørdagsløbet lade sig krone som mester i sin debutsæsonen.

Starter bagerst

Christian Rasmussen havde absolut ingen grund til at tage chancer. Derfor stillede han slet ikke op til kvalifikationsløbet – hvilket var ensbetydende med en startplacering bagerst i det 18. og sidste løb i sæsonen. Dog måtte Jack William Miller rykke bag danskeren, da han fik en straf under kvalifikationen, der blev kørt på en regnvåd bane.

Hunter McElrea, der inden løbet lå på 3.-pladsen i det samlede mesterskabet, satte bedste kvalifikationstid og fik »pole position«. Enaam Ahmed fik anden startsplads, mens Artem Petrov fik tredje bedste tid. Braden Eves måtte nøjes med en 5.-plads foran James Roe.

Christian Rasmussen på vej mod sejr og det samlede mesterskab.
Sejren i næstsidste løb var ensbetydende med, at Christian Rasmussen blot skulle stille til start i sidste løb for at vinde Indy Pro 2000-mesterskabet.

Regnen var stoppet, men banen var stadig fugtig, da starten på sidste løb gik. Efter en ekstra omgang med »pace-bilen« gik Petrov straks forbi Ahmed, mens McElrea holdt fast i førstepladsen.

Petrov pressede yderligere på for at tage 1.-pladsen. På anden omgang gik det galt. Petrov fik for megen fart på bilen, mistede kontrollen og måtte en tur i gruset. I samme sving gik det galt for debutanten Jordan Missig.

Løbet blev sat i gang igen efter en omgang med gult flag.

McElrea kom igen bedst fra start – denne gang under pres fra Braden Eves. I modsætning til holdkammeraten Petrov lykkedes det Eves at komme forbi McElrea.

Braden Eves kørte herefter overbevisende. Han bragte sit forspring op på næsten fem sekunder, inden det gik galt for ham. En mindre regnbyge gjorde vejen glat. Eves gled af banen og overlod 1.-pladsen til Ahmed. Eves kom dog hurtigt tilbage på banen – lige bag Ahmed.

Nærmest samtidigt med Eves’ uheld gik det igen galt for Missig, der havde valgt at køre med tørvejrsdæk. Han gled igen af banen – og nok en gang blev løbet neutraliseret med gult flag.

Da løbet atter blev sat i gang, udnyttede James Roe muligheden. Han overhalede Eves med en modig overhaling på yderbanen. En omgang senere gentog han kunststykket ved at overhale Ahmed på samme måde i samme sving. Roe var nu forrest.

Roe øgede sit forspring til over tre sekunder, inden der på 19. omgang igen kom gult flag.

Artem Petrov bliver slået på målstregen af Christian Rasmussen i sæsonens sidste løb (yderst tv.i bil nr. 1).

Med kun fire omgange tilbage var feltet nu igen samlet.

Weekendens hovedperson, Christian Rasmussen, havde løbet igennem vist sit talent. En efter en overhalede han modstanderne i feltet, og han havde nu pludselig kontakt til den forreste del af feltet.

Der var dog ingen chance for en sejr. Roe kørte de sidste omgange perfekt og ræsede først over stregen blot 0,14 sekunder foran Ahmed. Nærmest på målstregen kom Christian Rasmussen forbi Artem Petrov og fik en imponerende 3.-plads – blot 0,0276 sekunder hurtigere russeren.

Hunter McElrea, der startede forrest, sluttede som nummer seks. Endnu værre gik det for Barden Eves. Han endte på 10.-pladsen.

»Så snart jeg så det grønne flag, og løbet blev sat i gang, viste jeg, at jeg havde vundet mesterskabet og ikke havde noget at tabe. Jeg kunne derfor nyde øjeblikket og nyde løbet – og hvilket løb, det var!« lød det fra Christian Rasmussen efter løbet.

Indy Pro 2000-mester

Christian Rasmussen kunne efter løbet lade sig hylde som vinder af det samlede Indy Pro 2000-mesterskab.

Med titlen følger et legat på $718.065 (cirka 4,6 mio. kr.), der skal finansiere en sæson – nu i en Indy Light-bil.

»Jeg er så lykkelig over, hvordan sæsonen er gået. Jeg er debutant i serien og er så stolt over, hvad jeg og holdet har opnået på så kort tid. Jeg har været fokuseret på at afslutte sæsonen stærkt, og nu kan jeg begynde at tænke på 2022 og Indy Lights,« slutter Christian Rasmussen.

Exclusive Autosport (Artem Petrov, Christian Brooks og Braden Eves) vandt holdmesterskabet med 473 point foran Juncos Hollinger Racing (Enaam Ahmed, Reece Gold, Kyffin Simpson og Manuel Sulaiman), der fik 386 point. Jay Howard Driver Development (Christian Rasmussen og Wyatt Brichacek) fik 314 point og sluttede på 3.-pladsen.