Årets karrieremesse afholdes på grund af folketingsvalget på Store Magleby Skole, hvor talrige karrieremuligheder præsenteres for de unge skoleelever. Foto: TorbenStender.
Årets karrieremesse afholdes på grund af folketingsvalget på Store Magleby Skole, hvor talrige karrieremuligheder præsenteres for de unge skoleelever. Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.

Karrieremesse

Sidste onsdag eftermiddag vrimlede det med uniformer på Store Magleby Skole. 

Den årlige karrieremesse var i gang, og mere end tyve virksomheder og endnu flere jobfunktioner blev på to timer præsenteret for de mange unge mennesker, der inden for de næste par år går ud af folkeskolen. 

Her stod politibetjente og lufthavnssecurity i uniformer, præster i præstekjoler, ejendomsmæglere og bankfolk i skjorter og blazere, håndværkere med kasketten omvendt på og mange flere erhvervsdrivende med og uden logo på trøjen, som de unge kunne spejle sig i. 

Karrieremessen plejer at foregå i Hollænderhallen, men måtte i år på grund af valget dagen forinden flyttes til Store Magleby Skole. Det gav færre kvadratmeter til afholdelsen, og derfor måtte arrangørerne gentænke messens struktur, og virksomhederne endte med at fordele sig i både multisalen og gymnastiksalen for at kunne være der.

Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.

De foregående år har alle 8.-klasserne fra de tre skoler besøgt messen sammen, og bagefter har alle 9.-klasserne fra de tre skoler været på messe sammen. I år måtte eleverne deles yderligere op, så 8.-klasserne fra en skole var i gymnastiksalen samtidig med, at 9. klasserne fra samme skole var i multisalen.

Det skulle vise sig at være en rigtig god idé, erfarede Franciska Krohn Thøgern, der var med til at arrangere messen. Hun oplevede, at eleverne havde mere ro til at udforske virksomhederne, fordi de ikke også skulle positionere sig til eleverne fra en anden skole.

Eleverne havde 20 minutter i hver sal, inden næste skole gjorde sit indtog med samme struktur.

Dem, der gerne ville fordybe sig, manglede tid, fortæller Franciska Krohn Thøgern, men hendes generelle opfattelse var, at eleverne alligevel fik meget ud af det, og at det havde den fordel, at de unge ikke kunne skjule sig i mængden.

Tiden blev effektivt faciliteret af lærerne, og rotationen betød, at eleverne fik besøgt mange forskellige stande på den korte tid, de var der.

Flere nye virksomheder

De lokale virksomheder bakker i høj grad op om arrangementet og deltager år efter år, fortæller Franciska Krohn Thøgern.

»Man kan virkelig mærke denne her lokale ånd, der er i Dragør. Man vil gerne være der for de unge mennesker, og mange af de erhvervsdrivende har børn på de forskellige skoler eller børn, der er i lære hos nogle af de firmaer, der var med,« tilføjer hun.

Der var også flere nye udstillere med i år. En af dem var Kristian Iversen fra byggefirmaet Iver Entreprise.

»Da jeg hørte, at der ikke var ret mange håndværkere repræsenteret på messen, blev vi nødt til at stille op. Vi mangler folk i vores fag, og de skal jo vide, at vi findes,« fortæller Kristian Iversen.

Blandt håndværkerne på hans stand kunne man blandt andet møde en lærling, der selv var blevet færdig med 9. klasse for to år siden på Store Magleby Skole.

Et andet nye ansigt på messen var Lene Kvist-Madsen fra Framehouse og KOM-KBH. Hun forstår godt, at det er svært at vælge, når uddannelses- og jobmulighederne er så mange, som de er i dag.

»Vi har til dagligt ansat flere unge mennesker i Framehouse, og de er vanvittigt dygtige, så I skal bare springe ud i det, som hjertet er fuld af,« siger Lene Kvist-Madsen opmuntrende til de unge.

Blandt de mange nye ansigter var også kropsterapeut Alexandra Nettey-Marbell, der oprindeligt er uddannet sygeplejerske, men siden har skiftet karrierevej og nu arbejder med body-SDS. I et afskærmet hjørne af multisalen kunne de unge opleve en smagsprøve af behandlingen på egen krop, mens terapeuten spurgte nysgerrigt ind til deres fremtidsdrømme.

For Alexandra Nettey-Marbell var det et vigtigt budskab, at de unge ikke nødvendigvis skal lave det samme resten af deres liv. De kan vælge om senere i livet, hvis de får lyst til at prøve at gå en anden vej.

Sexolog Viktoria Elling var med på messen for andet år. Hun præsenterede de unge for sit erhverv som sexolog og terapeut, og med sig havde hun materiale om prævention fra Sex og Samfund, som lå fremme på bordet foran hende.

Eleverne stillede nysgerrige spørgsmål, og der blev grinet, bladret i bogen med nøgne kroppe, og de unge fik lov at have pessar, kondom og spiral i hænderne, så de kunne se, hvad det var.

»Der blev stillet mange modige og personlige spørgsmål, og selvom det er et emne, der kan gøre mange pinligt berørt, oplevede jeg, at eleverne var gode til at skabe et rum, hvor de kunne tale åbent og rumme hinanden. Da skole-tiden var forbi, havde jeg stadig en flok eleverne omkring mig, der langt fra var færdige med at stille spørgsmål og blive klogere,« fortæller Viktoria Elling.

CL

Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk