Stillingen i københavnsserien ved Dragør Nyts deadline for denne artikel. Der spilles 24 runder.

Nyt fra Dragør Boldklub:

Lokalopgør i regn og modgang

Dragør BK–Sundby BK 0–1

Dragør Boldklubs (DB) hjemmebane ved Hollænderhallen er med Amagers bedste græsbaner normalt en sikker skanse for DB, med garanti for enten en hjemmesejr eller en kamp, hvor begge hold giver alt. Men lørdag mod Sundby BK (Sundby) var det en regnfuld og trist omgang fodbold, man var vidne til.

DB’s bedste hold virkede modløse fra start – og lod Sundby komme til fadet fra første fløjt.

DB var skadesramt på vigtige positioner i forsvaret. Anfører Jacob Holmegaard og den solide højreback Mikkel Merser var begge ude med skader. I stedet for var der comeback til Nicolai Strandby, som spillede en rigtig god kamp. Den nye bagkæde bestod af Jonathan Bligaard, Andreas Steffensen, Strandby og Rasmus Jensen – og som styrmand på midtbanen Rasmus Robrahn.

Dagens kamp bød på debut til to spillere; Sebastian Matz, og Frederik Albæk Petersen, som begge blev skiftet ind i anden halvleg.

Sundby satte sig hurtigt på kampen og spillede DB tilbage på egen banehalvdel. Dog var DB-målmand, Jonathan Gudmundsson, i første halvleg en sikker skanse, når Sundby kom til afslutninger.

Selv om kampen ikke var en ond forestilling, blev der alligevel uddelt fire gule kort samt et enkelt rødt. Sundby stod for de tre gule og det røde kort, mens DB nøjedes med et gult, som gik til Andreas Steffensen.

Første kort fik Sundby efter 24 min. Men DB kunne ikke udnytte overtalssituationen.

Først efter cirka 30 min.s spil havde Rasmus Robrahn DB’s første direkte afslutning på Sundby-målet. Og kort efter kom også Frederik Frost på skudhold, men der var ikke præcision i afslutningerne.

Sebastian Sisso Christensen havde også en afslutning på mål efter et hjørnespark, men igen gik bolden forbi.

Sundby sluttede første halvleg med et kontraangreb, som Nicolai Strandby fik spillet ud af risikozonen.

DB startede anden halvleg med et kort hjørnespark. Bolden blev spillet til Frederik Glendorf, som afsluttede – forbi mål.

Efter 48 min. kom Sundby kom foran 0–1 efter et godt og energisk gen-pres, som DB ikke kunne hamle op med.

Scoringen gav ny luft til Sundby-spillerne, som omkring fem min. senere igen kom ind i DB’s straffesparksfelt og fremtvang en situation, hvor de appellerede for straffe. Men dommeren var ikke enig.

Sundbys andet gule kort kom efter en situation, hvor Andreas Steffensen lavede frispark. Sundbyspillerne brokkede sig højlydt med gult kort i tilgift. Efterfølgende fik »Steff« også gult for frisparket.

DB skiftede efter 60 min. Ole Hjorth Jensen og Sebastian Matz ind som erstatning for Mathias Rahbek og Marcus Grevy.

DB fik spillet sig frem til en mulighed efter 74 min.

Frost modtog bolden i venstre side og spillede den ind til Rahbek, som sendte den tilbage til Frost, der løb mod baglinjen. Frost lagde en aflevering ind mod midten, hvor Sisso kom stormende. Desværre løb Sisso direkte ind i Sundbys målmand, som blev slået i gulvet. Heldigvis kom målmanden på benene og i kamp igen. Det var en kæmpe chance for scoring, som alligevel ikke blev til scoring på grund af egen fejl.

Efter cirka 80 min. blev -Mathias Rahbek offer for en hård tackling, som dommeren gav gult/rødt kort på. Nu var Sundby igen reduceret til 10 mand.

Rahbek stod desværre for DB’s største afbrænder foran Sundby-målet. Med tre minutter tilbage blev bolden fra venstresiden spillet ind til midten, hvor Rahbek på forunderligvis fik løftet bolden over mål.

Kampen sluttede med sejr til Sundby, som med de tre point rykkede over DB.

Øvrige resultater

HB tabte 1–2 til topholdet BK Skjold. Vigerslev BK blev slået 1–2 af Bispebjerg BK. Husum BK slog Kastrup BK med 1–0. NB Bornholm tabte 1–2 til Fremad Valby.