Museumsleder Søren Mentz ved den nye sti mellem de to museumsgårde.
Museumsleder Søren Mentz ved den nye sti mellem de to museumsgårde.
Stine Frieses visualisering af udstillingen »Amagers private skatte«.
Stine Frieses visualisering af udstillingen »Amagers private skatte«.
Vi har modtaget:

Museet forbereder sig til kongeligt besøg

Museumsgæster ser kun toppen af isbjerget. Forud for en udstillingsåbning ligger måneders hårdt arbejde, så museets personale har meget travlt. 

I år skal der ikke kun laves en udstilling – der skal også gøres klart til kongeligt besøg.

Anledningen er 500-året for den hollandske indvandring, som skulle have været fejret sidste år. Det aflyste corona som bekendt, men dengang lavede museet en udstilling på Amagermuseet og en jubilæumsbog. Første oplag af denne bog, Amager – 500 års hollænderhistorie, er udsolgt – og et andet oplag går derfor meget snart i trykken. 

Det aflyste jubilæum er udsat til maj i år og kan dermed slås sammen med 100-året for indvielsen af Amagermuseet. 

Ved indvielsen i 1922 besøgte den nederlandske Dronning Wilhelmina Amagermuseet, hvor hun blev modtaget af lokalbefolkningen i amagerdragter. I år er museet så klar til at modtage kongelige gæster igen. 

Museum Amager udgiver en bog, der belyser forbindelserne mellem Amager og Nederlandene – med tekst på både dansk og hollandsk. Det er nemlig ønsket at formidle den unikke hollænderkultur til et internationalt publikum, og i Nederlandene har byen Monnickendam allerede udvist interesse for Amagers kulturhistorie.

Ud over jubilæumsudstillingen på den gamle museumsgård, skal vi på Nordgård også vise udstillingen »Amagers private skatte«. 

Udstillingens tema er lokal-identitet – men hvordan udstiller man den? 

Museet vil indlåne godt 100 genstande fra private hjem, der knytter udlåneren til lokalhistorien og bygger bro mellem fortid og nutid. 

Udvalget er foretaget af vurderingsekspert Martin Hans Borg. Til dagligt beskæftiger han sig med antikviteter, men han tilhører også en meget gammel dragørslægt og er dermed en del af lokalsamfundet. 

Udstillingsdesignet er lavet af Stine Friese, som tidligere har lavet udstillingen på Drag-ør Museum og på Amagermuseet. 

Til udstillingen udarbejdes et katalog med Martin Borgs tekster.

Der er mange praktiske ting, som skal være klar til maj. 

På Amagermuseet er vi ved at anlægge ny sti mellem Nordgård og Gammelgård – og også udstillingslokalerne på Nordgård istandsættes. 

Mon ikke Dirch Jansen og de gamle hollænderbønder glæder sig over museet her 100 år efter indvielsen.

Med venlig hilsen
Søren Mentz
Museumsleder Museum Amager

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk