Rasmus Jensen (tv.) jagter bolden på Sundby Boldklubs kunstbane på Kløvermarken.
Nyt fra Dragør Boldklub:

Nederlag i lokalbrag

Sundby BK–Dragør Boldklub 4–1

Efter forrige lørdags opløftende uafgjorte resultat fra kampen mod FA2000 (2), der sluttede 1–1, var det med spænding, at Drag-ør Boldklub (DB) lørdag den 7. maj drog til Kløvermarken for der at møde Sundby BK (SBK).

Kampen blev afviklet på kunstgræs, selvom SBK har en ganske udmærket græsbane tilgængelig lige ude foran deres fine klubhus med terrasse. Men visse klubber foretrækker kunstgræs i stedet for en rigtig græsbane – selv på en dejlig forårsdag.

Kunstbanen skal dog ikke være en dårlig undskyldning for nederlaget. SBK har gjort det glimrende i foråretturneringen – og med dagens sejr over DB ligger de nu lunt på en 5.-plads.

Til lørdagens kamp var DB igen ramt af afbud og skader, som det har været tilfældet hele foråret. Nærmest helt op til kampstart var der afbud, så Christian Lundorff måtte indkaldes i sidste øjeblik.

For en gangs skyld var der mødt temmelig mange DB-fans op til en udekamp, så der var mange kendte ansigter på sidelinjen. Det var bare ærgerligt, at DB-spillerne ikke kunne honorere den flotte opbakning.

SBK svingende taktstokken fra kampstart, og det unge DB-hold fik ikke fat i mange bolde. Når spillet endelig gik DB’s vej frem mod Sundby-målet, blev angrebet brudt midt på banen, og SBK fik efterfølgende lagt spillet op på DB’s bane.

Hjemmeholdet fik med en 1–0-scoring hul på bylden efter cirka 15 min. Efter dette mål stod der SBK på alt spillet, og cirka 15 min. senere bragte de sig foran 2–0. Et næsten klassisk angreb; opspil i venstre side, et indlæg til midten og afslutning med en »Jon Dahl«-inderside – og bang ... 2–0!

DB skiftede efter 36 min. Rasmus Jensen ind som erstatning for Patrick Daniel Schertiger.

Første halvleg blev helt og holdent domineret af SBK. DB havde ikke en eneste afslutning på mål.

DB startede anden halvleg med to nye mand. Patrick Sandby og Christian Lundorff kom på banen i stedet for Julius Krüger og debutant i DB-trøjen Mujtaba Habibi.

SBK fortsatte deres fremadrettede spil og scorede til 3–0 efter en lidt spøjs afslutning. Fra skud ude fra gik bolden i en blød bue over Mads Glæsner i DB-målet. Glæsner troede, bolden ville gå over målet, men i stedet for rammer den overliggeren og springer ud til en fri SBK-spiller, som let kan sende den i nettet.

Den nye, unge DB-spiller, Sejad Ismaili, fik endelig en direkte afslutning på mål efter cirka 57 min. Sejad Ismaili, der løb og kæmpede for alle bolde, var et frisk pust holdet, men denne afslutning sad desværre direkte i favnen på Sundby-keeperen.

DB havde en god periode med godt spil på Sundbys bane-halvdel midt i anden halvleg, men SBK stod godt i egen forsvarszone.

DB havde vinden i ryggen i anden halvleg. Det udnyttede Glæsner efter 71 min. Et langt udspark sender bolden helt op til en fri Patrick Sandby, som afsluttede på mål – men igen var SBK-keeperen i vejen.

Lige efter afslutningen skiftede DB August Toudahl ud og satte Julius Krüger tilbage på banen. Det skulle vise sig, at det være en god beslutning. Efter 78 min. scorede unge Krüger nemlig sit første mål for DB. Efter et SBK-hjørnespark, som DB fik afværget, var der kontramulighed. En lang bold blev spillet frem på SBK’s bane. En Sundby-spiller forsøgte at heade bolden tilbage til egen målmand, men Sejad Ismaili kom på tværs. Han spillede bolden frem til Julius Krüger, som scorede til 3–1.

DB forsøgte at skabe yderligere chancer, men SBK tillod ikke mere DB-spil foran deres mål.

DB’s Victor Rytter måtte se resten af kampen fra bænken efter et korrekt gult kort; han hev lidt for meget i modstanderens trøje.

I kampens sidste minut scorede SBK til 4–1, som også blev kampens slutresultat.

SBK løb med sejren og de tre point.

Øvrige kampe

DB’s modstandere fra sidste uge, FA2000 (2), spillede uafgjort, 2–2, mod rækkens nummer tre, FB. Kastrup BK vandt 3–2 over Husum BK. Bispebjerg BK tabte på hjemmebane til Vigerslev BK. Kampen sluttede 2–3, og de tre point sendte Vigerslev BK op på 3.-pladsen. Fremad Valby vandt hjemme 3–0 over NB Bornholm. Det absolutte tophold BK Skjold satte overraskede point til, da de spillede 2–2 mod bundholdet HB.

Der er nu spænding i toppen af københavnsserien. Kun to point skiller topholdet BK Skjold fra Fremad Valby, som DB møder i morgen, torsdag den 12. maj. BK Skjold har dog spillet en kamp mindre, end Fremad Valby har. Hvidovre IF (2) var oversidder i denne runde.

I bunden ser det lidt for spændende ud for DB. HB og DB ligger nu a point og har begge to point op til FA2000 (2) .