DB-forsvaret kæmper hårdt om bolden.
Nyt fra Dragør Boldklub:

Sejrsstimen fortsætter

BK Rødovre–Dragør BK 1–2

Lørdag gik turen til Rødovre Stadion, som er et gammelt og noget slidt stadion med en god, gammeldags løbebane, der omkranser fodboldbanen. Ved første øjekast så banen fin ud, men de sagkyndige mente, den var lidt for »langhåret«.

Opbakningen til Dragør Boldklubs (DB) hold fejlede ikke noget – mange tilskuere havde taget turen til Rødovre.

BK Rødovre (BKR) har indtil videre haft en blandet sæson i serie 1 med to sejre, en uafgjort og fire nederlag. Lørdag kom det femte nederlag. Dog kunne kampen, med lidt held til BKR, være endt uafgjort.

Det første lille kvarter af kampen flyttede BKR bolden rundt midt på banen med enkelte fremstød på DB’s banehalvdel – men farlige blev de ikke.

Første DB-angreb kom efter 13 min.

Victor Dyhl kastede et indkast til Tobias Damkær, der spillede videre frem til Jonas Pedersen, som fremtvang et hjørnespark. Sebastian Matz tog sig af hjørnesparket, som BKR-keeperen fik bokset væk. Kasper Walker fik fat i returen og sendte bolden videre til Damkær i venstresiden. Damkær gik til baglinjen, hvor han lagde bolden ind foran mål. Kim Have stod klar, men BKR-målmanden fik foden på bolden. Returbolden endte hos Sebastian Matz, som med en kattepote sendte den ind til anfører Kim Have, der uden problemer kunne heade bolden i mål til 0–1.

BKR gav bolden op, men DB var straks over dem med et tungt pres. Kasper Walker blev sendt af sted ind i BKR-feltet, hvor han blev nedlagt i straffesparksfeltet. Dommeren fløjtede for straffespark og gav et gult kort til BKR-synderen.

DB’s anfører tog straffesparket, men BKR-keeperen havde læst Kim Have og parerede bolden ud til hjørnespark. Det var anden gang i denne sæson, DB misbrugte et straffespark.

DB skiftede efter 20 min. Patrick Sandby ind – ud gik Jacob Heinsøe. Ikke fordi Heinsøe spillede dårligt eller var skadet, men DB’s trænere bruger den frie udskiftningstaktik, ligesom man ser det i håndbold.

Sandbys første aktion var tæt på at udløse endnu et straffespark, men denne gang forblev fløjten tavs.

DB kom foran 0–2 efter 27 min. på scoring af Victor Dyhl. Walker blev sendt af sted i venstre side. Han afleverede ind til midten, hvor Sandby hoppede over bolden, som så endte hos Dyhl, der med en  inderside dirigerede bolden i mål – godt overblik af Sandby og koldblodigt afsluttet af unge Dyhl.

DB holder med en sejr over BK Rødovre trit med de øvrige tophold.

DB skiftede igen i det 37. min. Heinsøe kom tilbage på banen, mens Jonas Nikolin Pedersen gik ud.

Kort efter fik BKR et frispark i højresiden af DB’s banehalvdel. Afslutningen på DB-målet var nok det tætteste, BKR var på scoring i første halvleg – som endte med de 0–2 til DB.

I pausen var der ros til holdet for det gode spil og målene fra DB’s trænerteam Kim Damkær og Janus Krüger. Mere af den slags!

Anden halvleg gav debut til endnu en ny, ung spiller. -Patrick Svendsen kom på banen i stedet for Sebastian Matz. Svendsen fik en god debut på samme plads, som Matz spiller, og han havde gode løb op i højresiden.

DB kom godt ud af startblokken til anden halvleg. En lang aflevering mod RBK’s baglinje blev sendt ind foran mål og scoring ... nej! Bolden blev dømt over baglinjen.

Efter 55 min. fik BKR straffespark. DB-målmand Frederik Felland blev skurken, og BKR reducerede til 1–2.

Efter reduceringen blev DB presset tilbage på egen banehalvdel.

DB måtte leve på kontraangreb, som i den silende regn i anden halvleg ikke rigtig gav de store chancer.

Patrick Svendsen var dog tæt på en debutantscoring efter en times spil. Sandby var oplægger, og Svendsen satte roligt indersiden på bolden, som ramte fjerneste hjørne af overliggeren. Et godt, følt spark, som kunne have fortjent bedre.

BKR kom tættere og tættere på DB-målet, som anden halvleg skrev frem – DB’s modstandere skal arbejde mere med deres afslutninger. Alt for mange chancer blev høvlet forbi mål udefra – heldigvis.

14BK Hellas811–293

Stillingen i serie 1 mandag den 3. oktober.

DB skal være glade for de tre point, som kom med hjem til Dragør, for BKR kom virkelig tæt på i slutningen af kampen.

Kort før tid blev DB reduceret til ni mand – inden for et minut. Først var det Julius Krüger, der efter dommerens mening var for hård. Kort efter, i samme BKR-angreb, fik Kasper Walker også et gult kort for en hård tackling. Frisparket herefter blev lagt ind i klumpen af spillere foran DB-målet. Bolden gik nærmest som en »pinball« imellem flere spillere, men til sidst var det Frederik Felland, der tæt på mållinjen fik pareret bolden væk. Storspil af Felland!

DB fik sejren, men det holdt hårdt og blev alt for unødvendigt spændende.

»Det var en typisk DB-kamp, hvor vi starter langsomt, og Rødovre er mest på kuglen uden at skabe noget som helst. Vi arbejder os stille og roligt ind i kampen og kommer fortjent foran 2–0. I perioden efter vores scoringer skulle vi have lukket kampen. Lidt atypisk kommer vi ikke til mange store chancer mod Rødovre, da vores næstsidste pasninger var upræcise, eller løbene var forkerte,« lyder vurderingen fra trænerteamet efter kampen.

De to trænere var dog glade for sejren.

»Vi er meget tilfredse med, at vi kan kæmpe en kamp hjem og holde en føring i en hektisk slutfase,« slutter Kim Damkær og Janus Krüger.