Gaderne i St. Petersburg omdannes til racerbane, når der afholdes løb i byen.

Øverst på podiet

Christian Rasmussen fulgte op på debuten forrige uge med at tage hans første sejr i Indy Pro 2000-serien

Racerkøreren fra Dragør, Christian Rasmussen, var den 24. og 25. april tilbage på banen, blot en uge efter han fik debut i Indy Pro 2000-serien.

Christian Rasmussen fik med flere banerekorder i de første to løb vist, at JHDD-teamet har fart på bilen. Han skulle dog helst overgå 13.- og 2.-pladsen fra debutweekenden, hvis han skulle holde liv i ambitionerne om det samlede mesterskab. Det bør dog lige nævnes, at den lidt skuffende 13.-plads kom efter en punktering, der tvang danskeren i pit til et hjulskifte.

Kvalifikationen

Banen, som de to løb skulle køres på, er en knap tre km lang bane i byen St. Petersburg i staten Florida.

Christian Rasmussen har kørt på banen flere gange i tidligere sæsoner, blandt andet sidste år, hvor han kørte i USF2000-serien.

»St. Petersburg er altid en speciel weekend, da det er et gadeløb. Det vil sige, at de spærrer en del af byen af med store betonmure, og så kører vi race, der hvor der til hverdag kører normal trafik. Hvis man laver den mindste fejl, er der kontant afregning,« fortæller Christian Rasmussen inden løbet.

Danskeren var optimistisk for sine chancer på banen.

»De sidste par år har jeg altid været hurtig i St. Petersburg, og at dømme ud fra vores første weekend på Barber Motorsports Park har vi en god mulighed for at køre med om topplaceringerne,« lød det fra Christian Rasmussen.

Et rødt flag forkortede kvalifikationsløbet, der blev kørt fredag den 23. april. Det lykkedes kun kørerne at få kørt seks–syv omgange – mens en enkelt kører kun fik gennemført tre omgange.

På trods af de manglende kvalifikationsomgange begyndte vis tendens at vise sig. Braden Eves, der vandt sæsonens første løb, og som inden tredje løb i sæsonen også førte det samlede mesterskab, var hurtigst. Bag ham kom Hunter McElrea, der med sin sejr i sæsonens andet løb, sagtens kan betragtes som nok en konkurrent til det samlede mesterskab.

Christian Rasmussen kørte kvalifikationen i fjerdebedste tid, blot 0,0243 sekunder langsommere, end Artem Petrov, der blev treer.

Det blev til en del flere omgange i kvalifikationen til weekendens andet løb, og her var Christian Rasmussen næsthurtigst. Han blev kun overgået af Hunter McElrea, der var sølle 0,0174 sekunder hurtigere.

Bag de to kom Reece Gold og Manuel Sulaiman. Braden Eves’ tid rakte denne gang til en 6.-plads.

Rasmussens JHDD-racer gøres klar.

Eves gentager sucessen

Braden Eves havde de bedste kort på hånden, da starten på seriens tredje løb gik. Og lige som i sæsonens første løb holdt han modstanderne bag sig.

Hunter McElrea kom straks under pres fra Christian Rasmussen, der fik en god start. Efter otte omgange satte Christian Rasmussen et modig angreb ind på McElrea, og det lykkedes ham at komme forbi.

Nu gik jagten på Braden Eves, der på dette tidspunkt havde en komfortabel føring på 1,2 sekunder.

Med en række hurtige omgange kom Christian Rasmussen tættere og tættere på Eves. Og da der på 13. omgang kom gult flag over hele banen, havde Rasmussen kontakt med Eves.

Det lykkedes dog ikke for Christian Rasmussen at komme forbi Braden Eves, og danskeren måtte nøjes med 2.-pladsen.

Med sejren udbyggede Eves sin føring i det samlede mesterskab til 16 point.

Hunter McElrea kom ind på 3.-pladsen foran Artem Petrov, der for tredje løb i træk sluttede i topfire.

Det var første gang, at Christian Rasmussen kom på podiet på St. Petersburg-banen.

»Jeg har altid haft farten i bilen, men jeg har aldrig været i stand til at få det til at ske,« sagde danskeren efter løbet.

Øverst på skamlen

Efter få sekunder af seriens fjerde løb stod det klart, at det ville blive en hård dag for Hunter McElrea.

Fra sin startplads forrest blev han fra løbets begyndelse sat under hårdt pres fra Christian Rasmussen, der startede på 2.-pladsen.

Et gult flag efter et mindre uheld længere tilbage i feltet gav McElrea en kort en pause, men det blev ikke bedre, da løbet atter blev sat fri.

Christian Rasmussen skulle kun bruge to omgange, før han kunne overhale med en afgørende sen nedbremsning. Han fortsatte i rasende fart og trak øjeblikkeligt væk fra McElrea. I løbet af otte omgange havde han et forspring på hele 4,5 sekunder.

Endnu et gult flag på 17. omgang kom dog til at betyde, at danskerens forspring blev indhentet. Men da løbet atter blev frigivet, fortsatte Christian Rasmussen sit eget løb i front. Han trak atter fra alle modstanderne, der ikke havde en chance for at følge med ham.

På 25. og sidste omgang satte Christian Rasmussen hurtigste tid i løbet, og han kunne køre over målstregen til en fortjent sejr med et forspring på imponerende 7,921 sekunder.

Mens Christian Rasmussen lå ensom i front, havde Hunter McElrea selskab i bakspejlet. Reece Gold og Manuel Sulaiman var begge kørt fra Braden Eves, og de nærmede sig McElrea.

Med tre omgange tilbage udnyttede Sulaiman McElreas defensive kørsel og over-halede holdkammeraten Reece Gold. Men det skulle blive bedre for Sulaiman. På løbets sidste omgang satte han et angreb ind, overhalede McElrea og bragte sig op på 2.-pladsen.

Kun tre sving senere var det Reece Golds tur. Han indledte et angreb på McElrea, og med præcis samme manøvre, som Sulaiman havde haft succes med, kom han også forbi McElrea.

Stillingen holdt resten af omgangen og dermed også løbet ud, og McElrea måtte tage til takke med 4.-pladsen

Christian Rasmussen (nr. 1) lægger pres på Hunter McElrea (nr. 18).
Holdejer Jay Howard fejrer sejren med Christian Rasmussen.

Braden Eves tabte også vigtige points til mesterskabet. Han sluttede som nummer seks bag Colin Kaminsky.

»Jeg havde en fantastisk bil hele weekenden, og jeg er så glad for at vinde mit første Indy Pro 2000-løb – og min første sejr i »St. Pete«. Det har jeg ventet længe på, og jeg havde så mange følelser, da jeg så det ternede flag. Det var en fantastisk sejr – og helt afgørende med maksimumpoint i dag. Det var vigtigt i den samlede stilling og i kampen om mesterskabet, som er det, det hele handler om for mig,« sagde en meget glad Christian Rasmussen efter løbet.

Med weekendens flotte resultater rykker Christian Rasmussen op på en samlet 2.-plads i Indy Pro 2000-mesterskabet.

Danskeren skal på banen igen den 13.–15. maj, hvor sæsonens løbsnummer 5 til 7 afvikles på Indianapolis Grand Prix Circuit.

TM

Christian Rasmussen øverst på podiet i selskab med Manuel Sulaiman (tv.) og (th.) Reece Gold.