På trods af 0–0-resultatet var der masser spænding og nerve i kampen.

Uafgjort mod tophold

Dragør BK–Fremad Valby 0–0

Nogle siger, at 0–0-kampe kan være kedelige, søvndyssende og en ørkenvandring. Det var absolut ikke tilfældet torsdag aften før store bededag.

De varme hveder måtte vente til efter dette drabelige slag mellem Dragør Boldklub (DB) og Fremad Valby (FV), som ligger nummer to i københavnsserien.

DB har i foråret lidt flere store nederlag, og frygten, for at FV kom for at køre hen over DB, var forventelig, men sådan gik det heldigvis ikke.

DB-spillerne var opsat på at vise, at holdet både kan og vil. Og samtidig kunne FV med en sejr lægge sig op på 1.-pladsen – i hvert fald indtil resultatet af BK Skjolds kamp lørdag.

De tre tidligere DB-spillere, Frederik Glendorf, Frederik Frost og Kristoffer Enoch,  spiller nu for FV. Det var derfor inden kampen spændende at se, om trioen kunne gøre det surt for DB – og efter den kunne man konstatere, at det fik den ikke held med!

FV spillede tilsyneladende ikke i deres sædvanlige tempo, og det fik DB udnyttet. Dog lagde FV pres på DB, men træner Claus Oemig havde til aftenen sat et godt hold, som kæmpede om hver en bold.

Efter et kvarter fik DB spillet sig frem til to hjørnespark som dog ikke gav mål. Det sidste var tæt på, men bolden havnede i nettaget.

Anfører Rasmus Robrahn havde en afslutning udefra efter cirka 20 min., men FV-keeperen havde læst den.

FV havde en del spil på midten og var i perioder spilstyrende. Men de havde vanskeligt ved at komme frem til afslutninger. Tilmed stod Mads Glæsner en rigtig flot kamp i DB-målet med flere gode indgreb.

FV kom tæt på i det lille målfelt efter cirka 36 min. – men DB’s forsvar fik skærmet godt af, og bolden røg ud til målspark.

En god første halvleg af DB, som gav alt, hvad de havde, og fik forstyrret FV’s spil. Det fik FV’s træner til at tale med meget store bogstaver i pausen. Han forlangte mere gejst og tempo. DB’s træner Claus Oemig derimod var mere afdæmpet – men dog klar i spyttet. Han forventede samme aggressivitet, som i første halvleg.

DB skiftede ud i pausen. Ind kom Jonas Pedersen – og ud gik Julius Krüger, som dog senere i kampen kom på banen igen og stod for nok den største chance for scoring.

FV-trænerens peptalk havde åbenbart virket. Holdet pressede DB helt i bund fra starten af anden halvleg. Det virkede næsten som en belejring foran DB’s straffesparksfelt, men afgørende afslutninger blev det ikke til.

DB skiftede igen efter 56 min., hvor Jonathan Gudmundsson kom ind i stedet for Patrick Sandby.

Kort efter var der dramatik i DB-feltet. FV-spillerne følte sig snydt for et straffespark. Dommeren vinkede afværgende, og det var med til at ophidse stemningen på FV’s trænerbænk.

En time inde i kampen skiftede DB igen. Ind kom Simon Henriques Hvass – ud gik Sebastian Robrahn.

Et par min. efter skiftede DB igen. Sejad Ismaili gik ud efter et enormt løbearbejde. Og her var det, at Julius Krüger kom ind igen. Og knapt var han kommet på banen, før han fik kampens største scoringsmulighed. Helt fri ramte unge Krüger bolden på den forkerte side, så bolden strøg forbi mål.

Kort efter fik DB endnu en stor afslutningsmulighed. Patrick Sandby blev spillet frem i banens højre side. Lukas Søgaard fulgte med frem på midten og fik bolden serveret til et hovedstød – tæt forbi fjerneste stolpe.

Kampen nærmede sig sin afslutning, og FV kæmpede med næb og klør for at få alle tre point. Med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid mente de, at de igen blev snydt for et straffespark. Igen vinkede dommeren, som stod godt placeret, afværgende. Det fik FV’s trænerbænk helt op at køre. Der røg en klapstol, og deres assistenttræner fik et gult kort.

Kampen endte efter 7 minutters overtid med, at DB med en sejr på fight og vilje fik point. Lad det ske igen!

Øvrige opgør

Kampe fra ugens løb: HB 1–2 tabte på hjemmebane til Hvidovre IF (2). Vigerslev BK måtte se sig slået af ligaens førerhold, BK Skjold. Kampen sluttede 1–2. NB Bornholm spillede på hjemmebane 3–3 mod Kastrup BK. FB udnyttede Vigerslev BK’s nederlag til BK Skjold til med en 2–0-sejr over Sundby BK at rykke op på 3-pladsen. Og Husum BK vandt 3–1 over Bispebjerg BK.