[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Rytterliste ved lørdagens fastelavnsridt 

Christian Hansen, Pia Gernager og Henrik R. Svendsen leder optoget.

Ole Buch Jensen er kusk på musikvogn – som bisidder er æresmedlem Liselotte Watson.

Herefter følger Ane Wieder, Marchen Leth, Sanne Brinck, Mick Feldt, Lisbeth L. Petersen samt Kristina Ringsing.

Vogn med æresmedlemmerne Bertel Riber, Theis Larsen, Per Wulff Hansen, Lotte Nielsen, Gert Gernager og formand for Dragør Fastelavnsforening Ole Hans Hansen. Kjeld Anholm er kusk på vognen.

Efter vognen kommer Dorthe Palm, Marlene Barner, Iben Hagedorn, Palle Cranild, Anita Garborg, Nauja Bielefeldt, Dan Emskær, Freja Kristiansen, Anja Kit Andersen, Lisbeth Nielsen, Nanna R. Hansen, Stephanie R. Svendsen, Caroline Buur, Maja Ringsing, Mie M. Nielsen, Anna Kokholm, Anne Lindgreen og Nynne Navntoft.

Dragør Fastelavnsforening markerer 50-års-jubilæum

Der er lagt op til en festlig fejring af jubilæet, der har været udskudt på grund af coronapandemien. Men på lørdag sadler rytterne op og rider ud på besøg, før de kl. 16 slår katten af tønden på Engvej

Af Birgit Buddegård

Dragør Fastelavnsforening har siden 1970 stået for afholdelse af fastelavn i Dragør by. Og 50-års-jubilæet skulle have været afholdt sidste år, men det forhindrede coronapandemien. Men nu er det sikkert og vist, at 26 ryttere – både kvinder og mænd – på lørdag kl. 9 rider ud på dagens rute fra Store Magleby Borgerhus, fortæller formand Ole Hansen til Dragør Nyt.

Han fortæller også, at foreningen er taknemmelig for, at det nu igen kan lade sig gøre, og for, at Dragør Kommunes Vej- og Gartnerafdeling har været behjælpelig med gennemførelsen af tøndeslagningen, der finder sted kl. 16 på Engvej.

Ole Hansen er selv født og opvokset med fastelavnsridning – hans far red med, og selv red han med i 30 år, før han stoppede og i stedet for fik plads i musikvognen. Ved jubilæumsridtet vil Ole Hansen være at finde i en vogn forbeholdt æresmedlemmer, som Dragør Fastelavnsforening har lånt af Ullerup Køreforening.

Musikvognen vil naturligvis også have sin naturlige plads – vognen er flot nyrestaureret i anledning af jubilæet – og det er kun anden gang, man kan nyde synet af den ved tøndeslagningen.

Fanebærer

Ole Hansen fortæller, at familien fortsat er repræsenteret blandt rytterne – hans datter rider med, det samme gør hans nevø, der tilmed rider forrest med foreningsfanen.

Bagved kommer ryttere med de sædvanlige to faner, fortæller han.

Det bliver et festligt skue, når fastelavnsrytterne rider rundt – denne gang både i Store Magleby og Dragør. Flere af foreningens medlemmer bor i Store Magleby, og normalt kan rytterne ikke nå at ride til Store Magleby, men i anledning af jubilæet vil de besøge nogle af medlemmerne, hvor de bor.

Rytterne vil have færre stop, men til gengæld blive lidt længere hvert sted, så der bliver tid til en snak, fortæller Ole Hansen.

Den officielle jubilæumsfest er afholdt, men efter tøndeslagningen vil der være fest i Store Magleby Borgerhus, hvor der også er sat et telt op – et rigtigt Amagergilde med musik og dans og god stemning natten igennem, afslører programmet for jubilæumsridtet.

Fik du læst?