[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Tredje stik på Enggården

Mandag blev der igen holdt storevaccinationsdag mod covid-19 på Enggården – hvor den 88-årige beboer Inge Karlsson var blandt de første til at få sit tredje stik

Sundhedsmyndighederne har anbefalet, at beboere på landets plejehjem får tilbud om en tredje dosis vaccine mod covid-19. Baggrunden er, at beboere på plejehjem var nogle af de første, der blev vaccineret mod covid-19 i Danmark.

Forlænget beskyttelse

Det er ni måneder siden, at beboerne på Omsorgscenteret Enggården i begyndelsen af januar fik tilbud om en første dosis vaccination. Og mandag den 27. september stod regionens vaccinationsteam atter klar – denne gang med tilbud om den tredje dosis til de beboere og de midlertidige aflastningspladser, som ønskede det.

I alt tog 97 beboere imod tilbuddet. En af dem var Inge Karlsson, der også var en af de første beboere til at blive vaccineret i januar måned.

»Jeg tænker ikke så meget over det. Jeg siger bare: Ja, tak! Og så håber man på, at det går godt,« siger Inge Karlsson.

Borgmester Helle Barth er tilfreds med, at de ældre får tilbudt et trejde stik. »Vi ved, at den beskyttelse, man får fra vaccinationen, falder over tid. Og når Sundhedsstyrelsen fortæller, at vaccinationens effekt kan være nedsat hos ældre, er jeg bare en rigtig glad borgmester, over at vores sårbare ældre nu har fået tilbuddet om et tredje stik i overarmen,« lyder det fra Helle Barth.

Hun bakkes op af Nicolaj Bertel Riber, der er formand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget. »Beboerne, som bor på Enggården, eller som måske bor midlertidigt på en af aflastningspladserne, er vi jo særligt opmærksomme på. Det er nogle af vores allermest udsatte borgere, og jeg er derfor meget lettet over, at de ældre nu har fået boostet deres vaccination,« siger udvalgsformanden.

Forventningen er, at et tredje stik vil forbedre og forlænge effekten af beboernes første vaccinationer, så de får en bedre og længerevarende beskyttelse mod covid-19.

Coronatest

Det er frivilligt at lade sig vaccinere. Det gælder alle danskere – også medarbejderne, som har deres daglige gang på Omsorgscenteret Enggården eller i den kommunale hjemmepleje.

»Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og opfordrer medarbejderne til at lade sig teste en gang om ugen, hvis de er vaccineret, eller to gange om ugen, hvis de ikke er vaccineret. Testningen foregår på arbejdspladsen og i arbejdstiden. Så det har vi også styr på,« fortæller Nicolaj Bertel Riber og pointerer samtidigt: »Covid-19 er en farlig sygdom, og smitten er i samfundet. Det gælder derfor for os alle at forebygge smitte alt, hvad vi kan.«

Sundhedsmyndighederne opfordrer da også til, at besøgende på landets plejehjem og andre steder, hvor sårbare borgere bor og opholder sig, lader sig teste inden besøg.

Mangler første stik?

I Dragør Kommune er tilslutningen til vaccinationsprogrammet meget høj. 90% af borgere over 12 år har taget imod tilbuddet om vaccination for corona.

»Det er borgernes eget frie valg og ansvar, om de lader sig vaccinere. Jeg tror generelt, at vores tillid til, at sundhedsmyndighederne vil os det bedste, er meget stor. Men for den enkelte kan der også være en grund til ikke at lade sig vaccinere. Men hvis det handler om, at det har været besværligt, eller man ikke lige har haft tid, er der godt nyt! For her i begyndelsen af oktober kommer regionens vaccinationsteam ud til os i Dragør som en slags pop-up-vaccinationssted. Og her behøver man ikke at bestille tid forinden. Man dukker bare op med sit gule sundhedskort, oplyser borgmester Helle Barth.

Pop-up-vaccinationssted 

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu vaccination mod covid-19 af alle danskere i alderen over 12 år.

Hvornår? I Dragør kan man få det første stik mandag, tirsdag eller onsdag den 4.–6. oktober i tidsrummet kl. 15–20. Det andet stik kan herefter fås samme dage og tidsrum den 1.–3. november.

Hvor? Pop-up-vaccinationstedet rykker ind på Daghjemmet på Omsorgscenteret Enggården, hvor man for modtagelse af vaccination venligst bedes benytte indgangen ved Strandjægervej 17.

Spørgsmål? Har man brug for yderligere information, kan man læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside – sst.dk – eller man kan ringe til områdets hotline på telefonnummer 70 20 02 33.

Fik du læst?