Bibelhistorieløb i St. Magleby
Første årgang i Dragør blev sendt på påskeferie med de kristne traditioner i frisk erindring.
Ugen op til ferien deltog de nemlig i et bibelhistorieløb i Store Magleby.
Eleverne skulle i bibelhistorieløbet igennem tre forskellige poster, hvor de fik lov til at arbejde med kristendommen i et lokalhistorisk perspektiv.
Mini-historieløb
Hovedtemaet for løbet var det fællesskab, som religion danner, og den rolle, som kristendommen spillede i bøndernes liv i Store Magleby.
Ved gadekæret i Hovedgaden bagte eleverne deres egne brød sammen med Kay Weiss fra Dragør Ungdomsskole og lærte i den forbindelse om nadverens fællesskab. Ordet nadver betyder aftensmad, og under det sidste måltid, Jesus delte med sine disciple, sagde han til dem, at når han ikke var hos dem længere, skulle de mødes og spise sammen, så ville han være til stede hos dem gennem brødet og vinen. Derfor deler man i kirken til gudstjenester brød og vin – omend børnene kun fik saftevand i deres glas.
Fremme på museet dykkede eleverne ned i religionens rolle i bøndernes liv – dengang det var hollænderne, der beboede gårdene. Her skulle eleverne gå rundt i de gamle stuer og finde kristne genstande og symboler i indretningen på de gamle gårde. Alt imens hørte de fortællinger om tro, fællesskab og overtro fra fortiden.
Leni Larsen, der er formidlingsinspektør på Museum Amager, fortæller, at det har været nogle gode og spændende dage med interesserede og engagerede elever.
Løbet er en miniudgave af det populære historieløb, som finder sted i udskolingen hvert efterår og er et samarbejde mellem Store Magleby Kirke, Museum Amager og Dragør Ungdomsskole. Her vækkes historien til live gennem tøj og dragter, historiske genstande og aktiviteter.
CL