Fastelavnsbolleguide til Dragør

Søndag den 2. marts er det fastelavn, men langt de fleste bagerier og cafeer i Dragør byder allerede på fastelavnsboller i mange forskellige afskygninger. Det er ikke kun i København, at det cremefyldte bagværk er trendy og efterspurgt. Få en guide til byens bedste fastelavnsboller her.

Det kan godt være, at dem »inde i København« har Juno, Alice og Hart, men i Dragør har vi Gabriel Jensens, Den Gamle Bager, Hallöy og Engparkens Bageri – og så selvfølgelig Lagkagehuset, Grannys House og Føtex’ bageri.

Så der er ingen undskyldning for ikke at få lidt gode fastelavnskalorier på sidebenene. Flere steder – for eksempel i Lagkagehuset – har man kunnet købe den traditionsrige cremebolle siden den 3. januar.

Og både de og alle andre bagerier i byen fortæller, at der er kæmpe efterspørgsel på dem, selvom der stadig er noget tid til fastelavnssøndag. Så her er en guide til, hvilke fastelavnsboller du kan finde hvor i byen – og hvad de koster.

Fastelavnsboller fra Gabriel Jensens Traktørsted. Foto: Gabriel Jensens.

Gabriel Jensens Traktørsted
Batterivej 15
Sælger fastelavnsboller fra lørdag den 22. februar til og med søndag den 2. marts.
• Klassisk gammeldags fastelavnsbolle med remonce, vaniljecreme, mørk chokolade og pistacie på toppen. Koster 45 kroner.
• Moderne fastelavnsbolle på croissantdej med solbærkompot og mascarponecreme og solbærstøv på toppen. Koster 45 kroner.

Fastelavnsboller fra Den Gamle Bager. Foto: Kirsten Marie Juel Jensen

Den Gamle Bager
Kongevejen 13C
Sælger fastelavnsboller nu – til og med fastelavn.
• Gammeldags fastelavnsboller med marcipancreme og chokolade eller hindbær og kardemomme. Koster 25 kroner. Tre for 65 kroner.
• Fastelavnsboller af wienerdej med fyld i fire varianter: vaniljecreme, hindbær, lemoncurd og Sarah Bernhardt. Koster 40 kroner.

Fastelavnsboller fra Grannys House. Foto: Kirsten Marie Juel Jensen

Grannys House
Krudttårnsvej 8
Sælger fastelavnsboller nu – til og med fastelavn.
• Gammeldags fastelavnsboller i tre varianter. Alle med vaniljecreme og derudover med enten nougat, marcipan eller hindbær indeni. Koster 27 kroner. Tre for 80 kroner.
• Fastelavsboller med vaniljecreme, flødeskum og hindbærmarmelade. Koster 51 kroner.

Fastelavnsboller fra Lagkagehuset. Foto: Kirsten Marie Juel Jensen.

Lagkagehuset
Kongevejen 9A
Sælger fastelavnsboller nu – til og med 9. marts.
• Flødefastelavnsboller med fyld i flere varianter: hindbærcreme og Sara Bernhardt-mousse, mokkacreme og saltkaramel, blåbærcreme og nougatmousse, rabarberkompot og rabarbermousse og hvid chokolade. Koster 38 kroner. Fire for 125 kroner.
• Fastelavnsbolle med vaniljecreme, flødeskum og flormelis. Koster 38 kroner. Fire for 125 kroner.
• Fastelavnsbolle af vegansk wienerdej med bagte rabarber, hindbærkompot og hindbærfromage og hindbærskum. Koster 38 kroner. Fire for 125 kroner.
• Wienerbrødsfastelavnsbolle med vaniljecreme. Koster 25 kroner. Tre for 60 kroner.
• Gammeldags fastelavnsbolle i to varianter: remonce, creme og chokoladestykker eller hindbærfyld. Koster 25 kroner. Tre for 60 kroner.

Fastelavnsbolle fra Hallöy. Foto: Kirsten Marie Juel Jensen

Hallöy Café
Kongevejen 11
Sælger fastelavnsboller nu – til og med fastelavn.
• Fastelavnsbolle af wienerdej med vaniljecreme indeni. Koster 36 kroner.

Fastelavnsboller fra Engparkens Bageri. Foto: Kirsten Marie Juel Jensen

Engparkens Bageri
Engvej 66
Sælger fastelavnsboller nu – til og med fastelavn.
• Fastelavnsbolle af wienerdej med creme og flødeskumsfyld i tre varianter: vanilje, hindbær og chokolade. Koster 32 kroner.
• Fastelavnsbolle af bløddej i tre forskellige varianter: med creme, hindbærfyld og remonce. Koster 18 kroner. To for 34 kroner.
• Winerbrødsfastelavnsbolle med »øje« i fire varianter: med æble, vaniljecreme, hindbær eller sveske. Koster 18 kroner. To for 34 kroner.

Fastelavnsboller fra Føtex Food Dragør. Foto: Kirsten Marie Juel Jensen

Føtex Food Dragør
Maglebytorv 2
Sælger fastelavnsboller nu – til og med fastelavn.
• Fastelavnsbolle med flødecreme i flere varianter: flødecreme, flødecreme og hindbærskum, flødecreme og rabarberskum, nougatcreme og blåbærskum. Koster 25 kroner. To for 40 kroner.
• Gammeldags fastelavnsboller med creme og med chokolade- eller hindbærglasur. Koster 10 kroner. Fire for 30 kroner.
• Fastelavnsbolle af wienerdej med creme eller hindbærmarmelade. Koster 10 kroner. Fire for 30 kroner.

Fik du læst?