1.000 fastelavnsboller solgt på en uge

Fastelavnsbollerne er gået som varmt brød over hele Dragør siden starten af januar. På Gabriel Jensens Traktørsted bagte de kun fastelavnsboller i ugen op til fastelavn. Det måtte de så også gøre i en hast, der betød, at de var nødt til at købe en ekstra maskine og hyre en ekstra mand undervejs.
Her er en af de to meget populære fastelavnsboller, der blev solgt i stor stil hos Gabriel Jensens Traktørsted. Bagt på croissantdej og fyldt med solbær og mascarponecreme. Foto: Gabriel Jensens Traktørsted.

Mon ikke de fleste Dragør-borgere har sat tænderne i en fastelavnsbolle i løbet af de sidste par måneder?

I hvert fald har der som altid været stor efterspørgsel på dem hos de forskellige bagere, som kreerer dem rundt omkring i byen. Gabriel Jensens Traktørsted, der som de eneste kun bagte fastelavnsboller i ugen op til fastelavnssøndag den 2. marts, kunne næsten ikke følge med efterspørgslen.

»Jeg vil sige, at det overrasker os hvert år, hvor mange der kommer og står i kø klokken 11, når vi starter med at sælge dem. Vi havde heldigvis nok til køen alle dage, men mange er desværre blevet skuffet senere på dagen, når der var udsolgt,« fortæller direktør Rasmus Kirkegaard.

I begyndelsen af fastelavnsugen bagte de cirka 130 fastelavnsboller hver formiddag, men de blev udsolgt på mellem 12 og 13 minutter.

»Vi fik investeret i en meget større røremaskine og fik en ekstra bager ind her i weekenden for at kunne hjælpe. Så i søndags (den 2. marts, red.) bagte vi cirka 350 fastelavnsboller, og de blev udsolgt på en time og 15 minutter,« lyder det fra Rasmus Kirkegaard.

Både han og de andre medarbejdere er selvfølgelig godt tilfredse med, at både deres gammeldags fastelavnsboller og den mere moderne version var så populære, at de nåede at sælge omkring 1.000 af dem tilsammen.

»Vi er vildt glade for den opbakning, vi får lokalt. Ikke kun til fastelavn, men helt generelt er alle i byen vildt gode til at støtte op om alt, vi laver,« forklarer en glad Rasmus Kirkegaard

Fik du læst?