Legater og lokalt fællesskab

Dragør Borgerforening samlede medlemmer og legatmodtagere til en aften med overrækkelser, fortællinger og fællesskab.
Borgerforeningen. Dragør Gospelkort. Sang. Foto: TorbenStender.
Dragørkoret sang for deltagerne til borgerforeningsmøde. Foto: TorbenStender.

Mandag den 12. maj var Dragør Borgerforenings lokaler fyldt med liv og engagement, da 12 lokale foreninger og initiativer modtog støtte i form af legater.

Sammen med medlemmer og bestyrelse var der i alt 38 deltagere, som bidrog til en stemningsfuld og oplysende aften.

Det var næstformand i borgerforeningen Tore Neidel, der forestod selve uddelingen, og han blev assisteret af Annette Scheutz, Søs Ludvigsen og Per G. Larsson fra bestyrelsen.

Aftenen bød både på præsentationer af modtagerne og fortællinger om, hvad legatmidlerne skal bruges til.

Støtte til unge og ældre

Første modtager var Blushøjspejderne, hvor Anne Mathisen fortalte, at støtten skal bruges i forbindelse med opførelsen af en ny spejderhytte. Byggeplanerne har været længe undervejs, men med ny ledelse i Dragør Kommune er der håb om byggestart i begyndelsen af 2026.

Anne Mathisen modtog støtten til Blushøjspejderne. Foto: TorbenStender.

Gubberne i Dragør Boldklub modtog også et legat. Mogens Høireby fortalte, at pengene går til arrangementer og stævner for børn og unge. Gubberne er en herreforening i Dragør Boldklub, der blev stiftet i 1928, og den tæller i dag 132 medlemmer.

Hos Dragør Gospelkor skal støtten bruges til nye højttalere til koncerterne i Dragør Kirke. Kirsten Kirkegaard fortalte, at næste koncert finder sted mandag den 26. maj klokken 19.30 i kirken.

Enggårdens Venner vil bruge deres legat på blandt andet påskekurve og julekurve til beboerne på plejehjemmet.

Traditioner og nyskabelser

Fastelavnsforeningerne fik også del i støtten. Ane Wieder fra Dragør Fastelavnsforening fortalte, at pengene skal gå til nye tæpper til kuskene og til ungdomsudvalgets ringridning. I år er rytterne igen startet fra borgerforeningen.

Borgerforeningen uddelte støtte til begge fastelavnsforeninger. Her er det Ane Wieder, der modtog midlerne til Dragør Fastelavnsforening. Foto: TorbenStender.

Vennekredsens Fastelavnsforening i Store Magleby var også blandt modtagerne. De var repræsenteret af Jan Petersen.

Levende Låger, Dragørs lokale julekalender, modtog også et legat. Hanne Bentsen fortalte, at pengene bruges til blandt andet slik og regnfrakker.

Arrangementet har dagligt mellem 70 og 80 deltagere i december og bidrager samtidig til motion for ældre.

Muslinger og cykelture

Klaus Rasmussen fra Lodsbåd 202’s Venner fortalte om foreningens arbejde og navnet, som båden har fået centralt i København. Foreningen har eksisteret i otte år og har 80 medlemmer. Kontingentet er passende nok 202 kroner.

Peter Nellemand præsenterede Muslingerepublikken – en maritim nyttehave i Dragør Havn. Muslingerepublikken kommer på besøg i Dragør Borgerforening til efteråret, hvor de fortæller om projektet – dog uden smagsprøver, som ikke er tilladt ifølge veterinærreglerne.

Muslingerepublikken vender tilbage til borgerforeningen til efteråret. Her modtaget Peter Nellemand støtten. Foto: TorbenStender.

Fællesskab og frivillighed

Repair Café Dragør, der var repræsenteret af Marianne Wolff, fik støtte til at forkæle de frivillige, som hjælper borgere med at reparere frem for at smide ud. Konceptet har udbredt sig til hele landet, og caféen i Dragør er en del af det fællesskab.

Tore Niedel overdrog støttechecken til Marianne Wolff fra Repair Café Dragør. Foto: TorbenStender.

Aftenens sidste legat gik til Cykling uden alder. Lise Hellborn og Maria Walker fortalte om deres arbejde med at give ældre – både hjemmeboende og beboere på Enggården – mulighed for at komme på cykeltur.

Aftenen sluttede med en tak fra næstformand Tore Neidel til alle deltagere – og en påmindelse om, hvor meget liv, engagement og sammenhold der findes i Dragør.

Fik du læst?