Alsang i Store Magleby Kirke

Onsdag den 4. maj indbyder Store Magleby Kirke til fællessang og samvær om den danske sangskat

Af Birgit Buddegård

Alsang er en betegnelse for fællessang og relaterer sig ikke mindst til en række fællessangsstævner, der fandt sted under den tyske besættelse af Danmark fra 1940 til 1945. 

Som en forsinket markering af 80-året for Danmarks befrielse inviterer Store Magleby Kirke til fællessang og samvær den 4. maj i år.

Coronapandemien satte en stopper for fejringen for to år siden – men pandemien har også vist, at sangglæden lever i bedste velgående i Danmark. 

Organist i Store Magleby Kirke, Erik Kolind, og formand for Store Magleby Sogns Menighedspleje Grete Lisbjerg Jensen. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Organist i Store Magleby Kirke, Erik Kolind, og formand for Store Magleby Sogns Menighedspleje Grete Lisbjerg Jensen. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Fællesskabsfølelsen

Formand for Store Magleby Sogns Menighedspleje Grete Lisbjerg Jensen taler om den fællesskabsfølelse, der opstår mennesker imellem, når man synger sammen, og peger netop på, at coronapandemien har vist, hvad sangen kan.

Sammen med kirkens præster og organist Erik Kolind er ønsket at afprøve, hvordan der kan skabes fællesskaber – og her er sangen unik, lyder det fra Grete Lisbjerg Jensen – den kan samle generationer i en fælles sangglæde. Og i en tid hvor der er så mange tilbud på alle platforme, er det vigtigt at have noget at være fælles om, lyder det enstemmigt fra både hende og kirkens organist.

Erik Kolind fortæller, at alsang er udsprunget af et ønske om frihed og fællesskab, og siger, det var en stor udfordring ikke at måtte synge i kirken under coronapandemien. 

For kirken er et oplagt mødested for fællesskab. Det er vigtigt at værne om kulturlivet, og fællessangstraditionen er en vital hjørnesten i den danske kultur.

Sangglæden fejres

Erik Kolind fortæller, at man ved alsangen i Store Magleby Kirke vil tage udgangspunkt i Højskolesangbogen, der er kilde til den danske sangtradition. 

Højskolesangbogen indeholder også salmer, og under alsangen vil der være punktnedslag i både salmer og sange.

Der vil også være rig mulighed for deltagerne til at byde ind og foreslå sange og salmer – og Erik Kolind vil sidde ved flyglet og sørge for musikledsagelsen.

Der er lagt op til en stemningsfuld aften, hvor glæden ved igen at kunne mødes og synge sammen skal fejres. 

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk