Vi har modtaget:

Biografmørke og havnelys

At gå i biografen handler vel først og fremmest om at sidde i et mørkt, lukket rum for at opleve en film. Bare af den grund forekommer det ufor ståeligt, at nogen ønsker at flytte biografen til Dragør Havn, hvor lys, udsyn og udendørs aktiviteter er de bærende værdier.

Fisker Leif Tholstrup beskriver i sit indlæg (læs indlægget her, red.) så fint og klart en række yderligere, meget væsentlige problemer, der vil opstå, hvis der bygges kulturhus på havnen. 

Ironisk nok vil netop et kulturhus smadre den gamle og godt forankrede havnekultur, som rummer en mangfoldighed af skure, kasser, både og mennesker – helt andre aktiviteter, end hvad der kan foregå i et »multihus« bag nedrullede gardiner.

Det rigtigste og enkleste vil være at give skurbyen og egentlige havneaktiviteter plads til lige så stille at vokse og dermed opfylde de behov, som hen ad vejen vil melde sig, og som naturligt hænger sammen med Dragørs helt specielle miljø og forbindelsen med Øresund.

Mon ikke biografens lokaleproblem trods alt bedre kan løses i den eksisterende bygning? Der er jo masser af plads! Og kulturen trives ikke bedre i »multihuse« – måske tværtimod.

Med venlig hilsen
Lone van Deurs

Vi har modtaget – et svar til Søren Hvalsø: Havnens udvikling

Vi har modtaget – et svar til Søren Hvalsø: Havnens udvikling Søren Hvalsøs indlæg forleden i Dragør Nyt om...

Vi har modtaget: Genskab den store havneplads

Bent Larsen har indsendt et debatindlæg om den gamle værftsgrunds fremtidige anvendelse. Læs mere

Vi har modtaget: Lys og liv på havnen

Mette Jansen har på vegne af Arbejdsgruppen bag Kulturhus Dragør indsendt et debatindlæg om kulturhus og Dragør Havn.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk