Maria Nielsen fra Barbara Maria fremviser den istandsatte borgmesterkæde, der nu er klar til at blive opbevaret i en helt ny, flot æske.
Maria Nielsen fra Barbara Maria fremviser den istandsatte borgmesterkæde, der nu er klar til at blive opbevaret i en helt ny, flot æske.

Borgmesterkæden poleret og efterset

Guldsmeden Barbara Maria har henover sommeren haft Dragør Kommunes borgmesterkæden og den dertil hørende æske til eftersyn. 

Kæden er en virkelig smuk ibenholtkæde, som er prydet med 34 forskellige bomærker fra gårdene i Store Magleby. Og foran på kæden er Dragørs og Store Maglebys segl sat sammen; Dragørs med en sejlbåd og Store Maglebys med ankeret. 

»Da vi fik kæden ind på guldsmedeværkstedet, kunne vi se, at den over 50 år gamle æske til borgmesterkæden var i en elendig forfatning,« fortæller Maria Nielsen, der er indehaver af Barbara Maria. 

For at undersøge mulighederne for at få fremstillet en ny æske kontaktede man Gemmologisk Selskab, som kunne oplyse, at de fine æsker til Kongehusets medaljer og andre særlige smykker fremstilles af Bogbinderiet på Herstedvester Fængsel, og at arbejdet der udføres som en del af aktiveringen af fangerne.

Således oplyst blev den gamle æske sendt til Herstedvester, så der kunne fremstilles en ny – oven i købet med kommunens nye logo trykt på silkestof indvendigt.

»Vi er stolte over, at det lykkedes at få kæden renoveret og flikket en midlertidig æske sammen, så borgmester Helle Barth kunne bære æsken, når hun hen over sommeren skulle repræsentere Dragør Kommune,« siger Maria Nielsen, som afslutter med ordene: »Vi skal være stolte af at have en flot borgmesterkæde med en unik historie i vores kommune. Og så er jeg glad for, at kæden fremover kan ligge i en værdig æske – fremstillet i Herstedvester Fængsel.«

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk