Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.

Coronasmitte i Dragør 

Coronasmitten er tilbage i samfundet – også i Dragør. Kommunen har i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed taget hånd om situationen i Dragør. Mandag aften afholdt regeringen pressemøde – der blev kraftigt opfordret til at lade sig vaccinere og oplyst, at coronapasset genindføres

Af Birgit Buddegård

Den senere tid har desværre igen budt på smitteudbrud med coronavirus i hele landet – også i Dragør, hvor smitten trods et lille fald i incidenstallet, fortsat er høj. 

Dragør Kommune har siden sidste uge været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og kommunen følger de anbefalinger, som sundhedsmyndighederne har formuleret for at stoppe lokale smitteudbrud.

Smitten har især koncentreret sig om 5. årgang på Nordstrandskolen, og forældrene holder børnene på årgangen hjemme.

Men faldet i incidenstallet viser, at de tiltag, der er taget for at bryde smittekæderne virker, og tallet fra mandag eftermiddag fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at Dragør Kommune igen ligger under incidenstal på 500. 

Det testkorrigerede incidenstal oplyst af Styrelsen for Patientsikkerhed ligger nu på 460 og dækker i konkrete tal over, at Drag-ør Kommune har 64 nye smittede inden for de sidste syv dage mod 77 nye smittede torsdag i sidste uge – ligeledes beregnet inden for en periode på syv dage.

Borgmester Helle Barth, V, glæder sig over, at incidens-tallet bevæger sig nedad, og konstaterer, at det nu gælder om at holde fast, at blive testet, at blive hjemme, hvis man er syg, og så i øvrigt at passe rigtig godt på hinanden.

Det nye testcenter bag rådhuset er allerede taget i brug. Foto: TorbenStender.
Det nye testcenter bag rådhuset er allerede taget i brug. Foto: TorbenStender.

Nye testcentre for både hurtig test og PCR-test

Den generelle anbefaling er, at man lader sig teste og bliver vaccineret for covid-19.

Det er igen muligt at lade sig teste i Dragør – både hurtigtest (næsepodning) og PCR-test (svælgpodning).

Hurtigtest kan man få foretaget i en pavillon bag rådhuset – her er åbent mandag til fredag fra kl. 8–20 og i weekenden fra kl. 10–18.

PCR-test finder sted ved Hollænderhallen – man skal gå til venstre langs bygningen. Her holdes åbent mandag, onsdag, fredag og søndag fra kl. 7.30–15.15 samt tirsdag, torsdag og lørdag fra kl. 16.30–00.15.

Har man symptomer, anbefaler sundhedsmyndighederne en PCR-test, da den viser et mere sikkert resultat. Den gennemsnitlige svartid på test af denne type er 10–12 timer.

»Pop-up«-vaccination

Klokken 15–20 hver mandag og tirsdag i hele november måned kan man – uden tidsbestilling – møde op til vaccination for covid-19 på Omsorgscenteret Enggården.

Alle borgere over 12 år, der endnu ikke har modtaget første eller andet stik, kan blive vaccineret. Også borgere, der er indkaldt til revaccination – det tredje stik – kan i dette tidsrum møde op og blive vaccineret.

Opfordring til at brevstemme

Corona skal ikke forhindre nogen i at stemme til kommunal- og regionsvalget, lyder det fra kommunen. Det er en vigtig del af lokaldemokratiet.

For at sikre at borgerne kan afgive deres stemme på betryggende vis, opfordrer kommunen derfor til – som et smitteforebyggende tiltag – at man brevstemmer og på den måde undgår kødannelse på valgdagen.

Og man kan endnu nå at brevstemme på Dragør Rådhus – fristen herfor er nemlig blevet forlænget. Der holdes i den forbindelse ekstraordinært åbent i morgen, torsdag den 11. november, fra kl. 10–18, og i overmorgen, fredag den 12. november, fra kl. 9–18.

Nye restriktioner – coronapas

På et pressemøde mandag aften lød det fra regeringen, at man ønskede igen at klassificere covid-19 som samfundskritisk sygdom. På opfordring fra sundhedsmyndighederne vil man også genindføre coronapasset ved store arrangementer, på restauranter, på plejehjem og hospitaler. Disse tiltag vil blive forelagt folketinget tirsdag efter redaktionens slutning.

Ønsket er fortsat at holde samfundet åbnet, men det blev gjort klart, at delta--varianten, der nu er den hyppigst forekommende, er langt mere smitsom, end andre varianter.

»Lad dig vaccinere,« lyder opfordringen fra både statminister Mette Frederiksen og direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm. Direktøren konstaterede, at uden vaccination levede man livet farligt i den kommende vinter – også selvom man er ung – og opfordringen lød også til forældre om at lade deres børn vaccinere og for allerede færdigvaccinerede om at tage imod det tredje stik.

Vaccinationen reducerer risiko for alvorlig sygdom og mindsker risikoen for at smitte andre.

Yderligere info på hjemmesiderne: www.dragoer.dk og coronasmitte.dk

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk