Nyt fra Dragør Boldklub:

DB gør klar med træningskampe

Vinteren er ved at løsne sit kolde greb, og Dragør Boldklubs (DB) finpudsning af formen til forårets kampe i københavnsserien er i gang.

To af DB’s markante spillere har i vinterpausen søgt nye udfordringer. Angriberne Kristoffer Enoch og Frederik Frost er begge rykket til Fremad Valby, hvor de spiller for den tidligere DB-træner Henrik Gundersen. Der venter en spændende kamp, når de to hold mødes i københavnsserien i Dragør lørdag den 14. maj.

Boldklubbens 1.-hold har denne vinter arbejdet hårdt på at få arrangeret flere træningskampe, så man kan få den bedst mulige forberedelse til turneringsstarten. Men coronapandemien har atter vanskeliggjort planlægningen.

Der er flere nye spillere med i træningskampene.

Nederlag i første kamp

Første træningskamp skulle være mod Brønshøjs 2.-hold, men det blev ændret i sidste øjeblik. I stedet for blev modstanderen i første træningkamp VB 1968 fra Værebro i Bagsværd – en klub, der til dagligt spiller i sjællandsserien.

VB 1968 trak sig, med resultatet 1–0, sejrrigt ud af træningskampen. På trods af resultatet gav DB-spillere et godt indtryk, og de spillede en fornuftig kamp. Dog bar DB-holdet præg af, at flere spillere var nyoprykket fra U/19-holdet.

DB–Liria FK 1–2

Liria FK er en klub med albanske værdier og dansk mentalitet. Klubben er stiftet i 1989 af albanere i Danmark – Liria betyder friheden.

Igen blev flere spillere prøvet af i kampen. Desværre var uheldet ude for DB’s »jernmand« og midtbanestrateg, Jonathan Bligaard, der brækkede anklen i en tackling. Bligaards fravær bliver et stort savn for holdet. DB-målet blev sat ind af Andreas Steffensen.

DB–Snekkersten IF 2–1

Også til tredje kamp stillede DB op med et par nye spillere på prøve, og der var en hel del afbud fra en række stamspillere, der blandt andet gav plads til A27-talentet August Toudahl, som spillede en fornuftig kamp, da han kom på banen. DB havde Frederik Mangor Felland på mål. Andenmålmanden, Jonathan Gudmundsson var sendt ud i marken, hvor han spillede angriber – et interessant bud på en alternativ forward. Rasmus Robrahn fik selskab af storebror Sebastian Robrahn, så der igen var brødre på DB-holdet.

Efter 29 min. bragte Patrick Sandby DB foran 1–0 i forbindelse med et hjørnespark, som Snekkersten IF (SIF) ikke fik sparket væk. Patrick Sandby stod klar på kanten af målfeltet, og med venstrefoden flugtede han bolden direkte i mål.

Patrick Sandby var igen på pletten, da han blot fem minutter senere scorede på straffespark. Dommeren dømte efter 34 min. for hånd på bolden.

Anden halvleg bar præg af mange udskiftninger på begge hold. SIF havde spilovertaget tidligt i halvlegen, og man fik da også reduceret.

DB kom de sidste 10 min. tilbage i kampen, men skarpheden manglede. Resultatet holdt imidlertid hjem, og man kunne notere sig den første sejr i optakten.