Vi har modtaget:

Det er dyrt at være lille

Dragør Kommune har nogle af landets højeste administrationsudgifter

I Dragør betaler hver borger 7.558 kr. om året til administration. Det er 2.672 kr. mere om året, end borgerne i Tårnby Kommune betaler. 

I runde tal betyder det, at en Dragør-familie på fire personer således betaler cirka 11.000 kr. mere til administration, end en tilsvarende familie i Tårnby. Hvert år! (Se kend din kommune 2021, side 94, hvor Dragør ligger nr. 91 ud af 97 kommuner) (Kend din kommune kan downloades her, red.).

Er servicen bedre i Dragør Kommune?

Rådhuset i Dragør har en ugentlig åbningstid på 18 timer – på rådhuset i Tårnby er den 25 timer. 

Måske er ekspeditionstiden så hurtigere i Dragør Kommune? 

Det kan måles på flere områder. Hvis man kigger på byggesagsbehandling, hvor der findes sammenlignelige opgørelser, så har Tårnby Kommune i gennemsnit for de to seneste år været 41 dage hurtigere pr. sag, end Dragør Kommune. 

Hvis man i stedet for – helt subjektivt – kigger på for eksempel fornyelse af pas og kørekort, så har flere Dragør-borgere samstemmende fortalt, at de i stedet for har benyttet rådhuset i Tårnby, hvor ventetiden har været meget kortere. Det stemmer også med mine egne  erfaringer. Men måske har jeg bare været uheldig? Og måske er der andre end mig, der bedre kan forklare – og forsvare – hvorfor vi i Dragør skal betale 55% mere til administration, end borgerne i Tårnby betaler? 

Måske er det bare dyrt at være lille? 

Med venlig hilsen
Flemming Blønd
Cand.jur.

Vi har modtaget: Lad os samarbejde om varmeplanlægningen

Liste T's kommunal­bestyrelsesgruppe og liste T’s grønne gruppe har i fællesskab indsendt et debatinlæg og fremtidens varmeforsyning i Dragør....

Vi har modtaget: Ærgerligt, hvis uheldet rammer

Anne Grønlund har indsendt et debatindlæg til Dragør Nyt. Læs mere

Vi har modtaget: Dragør er blevet fattigere

Flemming Blønd, kommunalbestyrelsesmedlem for Sydamagerlisten, har indsendt et debatindlæg om den kommunale økonomi. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk