Foto: Hans Jacob Sørensen.
Foto: Hans Jacob Sørensen.
Løbeforeningens stifter Kenneth Bloch viser de nye løbetrøjer. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Løbeforeningens stifter Kenneth Bloch viser de nye løbetrøjer. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Fokus på en forening i Dragør:

Dragør Gazellerne

Dragør Gazellerne er en forening af motionister, der vil dele løbeoplevelsen med hinanden. De sociale værdier er i højsædet

Af Birgit Buddegård

Hver søndag klokken 9.30 kan man se en større eller mindre flok løbe forskellige steder rundt i Dragør, Store Magleby og Søvang.

»Det er et løbefællesskab – ikke en løbeklub,« siger Kenneth Bloch, der for tre år siden tog initiativ til Dragør Gazellerne. Det handler om fællesskab – om at tale sammen, mens man løber.

De mødes på skift på gårdspladsen hos Kenneth Bloch og ved Dragør Gymnasterne på Fælledvej og løber alt fra fem til mere end 15 kilometer alt efter dagsform og lyst.

De er motionister, og navnet Gazellerne skal opfattes med et glimt i øjet, ler Kenneth Bloch, for hurtige er de ikke. Det er det sociale, der er i højsædet, fællesskabet – det at mødes med andre. 

Han fortæller, at han fik idéen, da han et år ikke selv kunne gennemføre Berlin Marathon, og besluttede, at nu skulle formen forbedres.

Han gik på ud på de sociale medier og fortalte om sin idé. Og der var respons, men i starten kom der kun mænd. Kenneth Bloch annoncerede derefter, at kom der piger, ville de få rosévin. »Så kom de,« griner han. 

På Dragør Gazellernes to-årsfødselsdag gennemførte de en halv marathon i Dragør, men i år tog 16 af gazellerne til Berlin, hvor de deltog i Berlin Marathon – det første der blev gennemført efter coronapandemien havde fået aflyst løbet sidste år. Og naturligvis stillede de 16 gazeller op i nationalfarverne.

Det var en kæmpeoplevelse at løbe dernede, lyder det fra Kenneth Bloch, der fortæller, at gazellerne selv havde arrangeret et morgenmadsløb. 

Dragør Gazellerne havde også lejet cykler, så de kunne komme rundt på sightseeing i storbyen, hvor der også blev tid til en kanalrundfart.

Egentlig forening

Dragør Gazellerne har i sommer dannet en egentlig forening med generalforsamling, vedtægter og bestyrelse. Og det er frivilligt at betale kontingentet, der er på 200 kroner årligt.

Foreningen har 80 medlemmer, mens der er hele 296 med i en gruppe på nettet – de løber dog ikke alle med på én gang.

Dragør Gazellerne har netop fået nyt løbetøj, som Kenneth Bloch glad viser frem. Det er doneret af lokale sponsorer fra Dragør, der alle har fået plads på ryggen af løbetrøjen.

Dragør Gazellerne arrangerer ud over den ugentlige søndagsløbetur også andre løb. De har for eksempel løbet Amarminoen – noget de vil gentage til foråret.

Drømmen er at kunne arrangere et lidt større løb a la Føtexløbet, siger Kenneth Bloch.

Under coronapandemien arrangerede Dragør Gazellerne et individuelt løb, hvor der blev givet en krone pr. løbet kilometer. Der blev uddelt proviant undervejs, og efter løbet blev der serveret pølser i gården hos Kenneth Bloch.

Beløbet, der blev »løbet« ind, blev brugt til at forsøde tilværelsen for nogle af Besøgstjenesten i Aktivitetshusets venner med en hilsen i form af chokolade og blomster, da nogle af dem sad ensomt i coronatiden, fortæller Kenneth Bloch.

Indstillet til kommunens initiativpris

Dragør Gazellerne løber også tirsdag og torsdag aften. Om tirsdagen kalder gazellerne det for Gøg og Gokke-løbet, fordi de mødes ved den tidligere bodega af samme navn på Kirkevej. Torsdag kaldes løbet tossede torsdag, og man starter på havnen.

De gazeller, der har lyst til at løbe med, møder bare op, siger Kenneth Bloch.

Dragør Gazellerne var i år indstillet til Dragør Kommunes Initiativpris. Den gik dog til Naturvogterne, men Kenneth Bloch understreger, at de var meget beærede over indstillingen, der var en kæmpe cadeau til foreningen.

Dragør Gazellerne løber hver tirsdag, torsdag og søndag. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Dragør Gazellerne løber hver tirsdag, torsdag og søndag. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk