Foto: Københavns Politi.
Foto: Københavns Politi.

Dragørdrenge prøver kræfter med politiarbejde

I sidste uge var 20 drenge fra Dragør og Tårnby på tur med Amager Nærpoliti og SSP, hvor de over to dage prøvede kræfter med politirelaterede udfordringer.

Drengene, der er i alderen 13–15 år, skulle først igennem en optagelsesprøve, der både indeholdt en skriftlig prøve i matematik, dansk og almen viden samt en fysisk prøve i hurtighed, styrke og selvforsvar.

Drengene gennemgik også en selvtillidsprøve, hvor de skulle springe i Københavns Havn fra stævnen af krigsskibet Peder Skram, hvor der er hele otte meter ned – der var dog også mulighed for at hoppe i vandet fra kajen.

Om aftenen fungerede drengene som efterforskere, hvor de opklarede et »drab«.

Overnatning i banjerne

Efter en lang og begivenhedsrig dag fik drengene lov at overnatte i de gamle banjer på Peder Skram. Banjerne er krigsskibets sove- og opholdsrum.

Den næste dag bød på indsatsøvelse og gav drengene et indblik i brandvæsenets hverdag på øvelsespladsen i Københavns Lufthavn.

Fuld fart på drengene

»Der var fuld fart på fra start til slut, og drengene har klaret det hele med god energi og gåpåmod. Så dag to kunne vi sende nogle meget trætte og glade drenge hjem,« lød det efter turen fra nærbetjenten.

Projektet er et samarbejde imellem Københavns Politi, SSP Dragør og SSP Tårnby, Klub Tårnby samt Tårnby Brandvæsen.

BB

Foto: Københavns Politi.
Foto: Københavns Politi.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk