Et skønt syn – Christian Rasmussen i front på Road America.

Endelig en sejr

Ved racerløbsrunden i Wisconsin kom Christian Rasmussen fra Dragør-endelig øverst på podiet. Inden da havde han dog haft en forfærdelig weekend i Detroit, hvor han måtte udgå af to løb

Siden mesterskabet i Indy Pro 2000 sidste år har Christian Rasmussen ikke, foreløbeligt, haft den Indy Lights-sæson, han før sæsonstarten håbede på at få. Ambitionerne dengang var nemlig tårnhøje – og Christian Rasmussen drømte om at kunne blande sig i mesterskabskampen efter skiftet til Andretti Autosport.

I denne måneds første løbsweekend gik det rigtig skidt for Rasmussen, for på racerbanen Belle Isle Park i Detroit, lørdag den 4. og søndag den 5. juni, måtte udgå af begge løb.

Allerede weekenden efter var der dog oprejsning til danskeren, da han i det seneste løb på Road America--banen i Wisconsin søndag den 12. juni får en sejr og nu – halvvejs inde i sæsonen – ligger på en samlet 6.-plads.

Racerbanen Belle Isle Park

Allerede ved kvalifikationen til de to løb på Belle Isle Park fornemmede man, at Christian Rasmussen ikke kunne finde den rigtige fart i bilen.

Ved kvalifikationen til første løb lørdag måtte han nøjes med en 8.-plads – 2,381 sekunder langsommere end nummer 1, svenskeren Linus Lundqvist. Det gik noget bedre ved kvalifikationen til weekendens andet løb, søndag; her blev han nummer fire. Også i dette kvalifikationsløb var Linus Lundqvist hurtigst, men denne gang kun 0,8506 sekunder hurtigere, end danskeren.

Nummer tre i mesterskabskampen, Sting Ray Robb, blev nummer tre i første kvalifikationsløb og var næsthurtigst i anden kvalifikation.

Den dansk-amerikanske kører Benjamin Pedersen blev en flot 2’er i første kvalifikationsløb, men måtte nøjes med en skuffende 13.-plads i anden kvalifikation.

To gange uheld

Senere på lørdagen stillede de 14 biler op til løb.

Linus Lundqvist, der har været suveræn i denne sæson, skød af sted som en raket ved starten og bragte sig straks foran. Han kørt sig frem til et pænt hul ned til feltet, da det gule flag efter tre omgange kom frem og derved lod konkurrenterne indhente ham.

Sting Ray Robb ramte dækbarrieren, da han efter 14 omgange forsøgte at tage 2.-pladsen fra Benjamin Pedersen. Det lykkedes dog amerikaneren at gennemføre løbet, men han måtte nøjes en 11.-plads

På 18. omgang gik det galt for Christian Rasmussen – efter en kontakt med barrieren måtte han udgå fra løbet.

Da kørerne nogle få omgange senere igen fik grønt flag, var det endnu en gang Linus Lundqvist, der kom hurtigst af sted. Og han kørte sikkert sejren hjem foran Benjamin Pedersen.

Med kun to omgange tilbage af løbet var skæbnen ond imod Danial Frost, der lå på 3.-pladsen. Pludselig mistede han fart i bil og måtte humpe tilbage til pitten. Han gennemførte dog løbet og kom ind på 10.-pladsen. Det blev i stedet for Matthew Brabham, der kunne køre forbi det ternet flag som nummer tre.

Heller ikke i weekendens andet løb, søndag den 5. juni, var der nogen, der kunne stoppe svenske Linus Lundqvist. Igen trak han fra modstanderne ved starten.

Lundqvist havde et forspring på fem sekunder, da Christian Bogle med hård kraft ramte ind i dækbarrieren på 9.-omgang, og det gule flag neutraliserede Linus Lundqvists forspring. På trods af det voldsomme uheld kom Bogle ikke noget til, men måtte dog udgå af løbet.

Skyerne trak sammen over Detroit, og i løbets 16. omgang begyndte en let regn at dale ned over banen. Den våde bane påvirkede dog ikke Linus Lundqvist, der da også havde vundet de forrige tre regnvejrsløb i Indy Lights-serien.

På 19. omgang gik det igen galt for Christian Rasmussen. Han kom for hurtigt ind i samme sving, som han også dagen før var forulykket i, og var ikke i stand til at komme rundt i kurven. Igen ramte han ind i dækbarrieren og måtte udgå.

Christian Rasmussen må første weekend ds. udgå af begge løb, der køres på banen på Belle Isle Park i Detroit.
Christian Rasmussen i dyb koncentration inden løbet på Road America.

Linus Lundqvist kunne for andet løb i træk køre over målstregen som nummer ét – efter et løb som han havde ført fra start til slut.

Rasmussens holdkammerater, Hunter McElrea og Sting Ray Robb, blev henholdsvis nummer to og tre.

Benjamin Pedersen kørte ind på 6.-pladsen og fik sat 28 point ind på mesterskabskontoen.

Lovende kvalifikation

Weekenden efter skulle der køres løb på Road America – en bane, som Christian Rasmussen kender særdeles godt fra sine tidligere sæsoner. Det var nemlig her han sidste år vandt et løb i Indy Pro 2000-serien, og her han i 2020 vandt to løb i rækken USF2000.

Der var dog intet, der virkede lovende ved de to træningssessioner fredag og lørdag. Fredag blev Christian Rasmussen nummer fire, og lørdag blev det til en 9.-plads.

Christian Rasmussen jubler efter sin sejr forrige weekend.
Tre kørere fra Andretti Autosport på podiet. Sting Ray Robb (tv.) kommer på 2.-pladsen, Christian Rasmussen (i midten) vinder, mens Hunter McElrea får 3.-pladsen.

15Manuel Sulaiman48
Halvvejsstillingen i Indy Lights-serien. Serien består af 14 løb og afsluttes til september.

Ved lørdagens kvalifikationsløb gav danskeren den dog fuld gas, og hans hurtigste kvalifikationsomgang var mere end et sekund hurtigere, end bedste træningstid. Resultatet af kvalifikationen viste Christian Rasmussen tredjehurtigst – 0,2371 sekunder efter Sing Ray Robb og blot 0,0733 sekunder efter Hunter McElrea.

Måske lige så vigtigt var det, at Linus Lundqvist, der ellers havde startet forrest de seneste fem løb, og dansk-amerikaneren Benjamin Pedersen begge kørte en dårlig kvalifikation. De to, der inden løbet lå på henholdsvis 1.- og 2.-pladsen i mesterskabskampen, kvalificerede sig her på 6.- og 7.-pladsen.

Øverst på podiet

Da weekenden kun omfattede et enkelt løb søndag formiddag lokal tid, havde både Sting Ray Robb og Christian Rasmussen således en glimrende mulighed for at hente ind på Lundqvist og Pedersen. Og også de to kørere på 4.- og 5.-pladsen i mesterskabskampen, Danial Frost og Matthew Barbham, havde med deres startplacering som nummer fem og fire en god mulighed for at hente ind på de forreste.

Starten på løbet gik som planlagt for Christian Rasmussen. Allerede i første sving på første omgang bragte han sig front med en halsbrækkende overhaling udenom Sting Ray Robb.

Løbet var dårlig kommet i gang, før det første gule flag vajede over banen efter et mindre uheld, og på 6. omgang sker det igen.

Ni omgange inde i løbet skete der et mere alvorligt uheld. Christian Bogle kørte sin racerbil over kantstenen. Bilens forende løftede sig op i sikkerhedshegnet, som blev beskadiget ved sammenstødet. Det røde flag afbrød løbet, mens det blev repareret.

Reparationen af hegnet trak ud, og det blev besluttet, at afviklet INDYCAR-løbet, inden Indy Lights-løbet fik lov til at fortsætte. Der skulle derfor gå mere end tre timer, før Indy Lights-feltet kom tilbage på banen.

Ved genstarten af løbet svarede Sting Ray Robb tilbage og snuppede 1.-pladsen fra Christian Rasmussen. Det varede dog ikke længe. Blot to omgange senere kopierede danskeren sin første overhaling af Robb og bragte sig atter i front.

Denne gang så danskeren sig ikke tilbage, og der var for en gang skyld hverken uheld eller defekter, der kunne  holde ham tilbage. Christian Rasmussen kørte først forbi det ternede flag – godt 2 sekunder før Sting Ray Robb, der således kom på podiet for femte gang i sæsonen. Og ikke nok med det – Hunter McElrea fuldender Andretti Autosports triumf ved at komme ind på 3.-pladsen.

Linus Lundquist måtte nøjes med en 4.-plads, og Benjamin Pedersen tabte i forhold til sin startplacering og måtte nøjes med en 11.-plads.

Spænding i topstriden

Linus Lundqvist (315 points) kunne med to sejre i tre løb og 140 points udbygge sin føring i toppen af mesterskabsstriden. Han ligger nu 82 points foran Sting Ray Robb (233 points), der overhaler Benjamin Pedersen (218 point) på 2.-pladsen.

Christian Rasmussen (200 point) rykker med sin sejr op på en samlet 6.-plads og kan nu ånde både Danial Frost (215 points) og Matthew Barbham (214 points) i nakken. Rasmussens holdkammerat Hunter McElrea (198 points) ligger som nummer syv, lige bag danskeren.

Indy Lights-feltet skal køre løb igen søndag den 3. juli på Mid-Ohio Sports Car Course – banen, hvor Christian Rasmussen vandt to løb sidste sæson.