Film i Dragør Bio

Det danske drama »Vanskabte land« vises onsdag den 1. februar kl. 19.30.

Søndag den 5. februar kl. 14 vises animationsfilmen »Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen«.

Danmarkspremierer

Der er i løbet af de næste otte dage ikke mindre end to danmarkspremierer i Dragør Bio.

Den første premiere er allerede i morgen, torsdag den 2. februar, når den danske komedie »Meter i sekundet« vises kl. 20. Filmen fortsætter fredag den 3. og lørdag den 4. februar kl. 20, søndag den 5. februar kl. 16.30, mandag den 6. februar kl. 20, tirsdag den 7. februar kl. 14 (matiné) og igen kl. 20 samt onsdag den 8. og torsdag den 9. februar kl. 20.

Den anden premiere, torsdag den 9. februar kl. 17, er på børne- og familiefilmen »Folk og Røvere i Kardemomme By«. 

OperaKino

Lørdag den 4. februar kl. 11 vises operaen »Halka«.

»Vanskabte land«.
»Vanskabte land«.

Vanskabte land

Filmen udspiller sig i slutningen af det 19. århundrede, da en ung, dansk præst, Lucas, bliver udsendt til en fjerntliggende del af Island for at bygge en kirke og fotografere den del af befolkningen, som han møder på sin vej. 

Men jo dybere han rejser ind i det ubarmhjertige og golde islandske landskab, ledsaget af sin guide, jo mere mister han fornemmelsen af sin egen virkelighed, sin mission og sin pligtopfyldende moral. 

Da han når frem til den lille bebyggelse, hvor der skaffes plads til ham hos den danske købmand og hans to døtre, sættes hans tro og ærbarhed på en alvorlig prøve.

Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen

Engang for længe siden faldt en ønskestjerne til jorden. Den indeholder stadig et ønske, men for at holde på det må den gemme sig bag magiske beskyttelsesmure i Den Sorte Skov. 

Det ville alt sammen ikke have noget med denne historie at gøre, hvis ikke Den Bestøvlede Kat var død – igen ... 

Som bekendt har katte ni liv, så døden bekymrer ikke Kat – i hvert fald ikke indtil doktoren påpeger, at han er nået til sit sidste liv. Pludselig banker Døden for alvor på i skikkelse af Ulv, der rigtig gerne vil indkassere dusøren for Den Bestøvlede Kat – ikke levende, men død. 

»Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen«.
»Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen«.

Ikke overraskende mister Kat appetitten på eventyr, men i det lange løb er pensionisttilværelsen hos en kattedame ikke noget for ham. Et sidste eventyr venter ham – jagten på ønskestjernen, der kan give ham de ni liv igen.

Desværre er Kat ikke ene om dette mål – Jack Horner, der har samlet alverdens magiske objekter, vil gerne krone samlingen med ønskestjerner, Guldlok og De Tre Bjørne vil også have deres del af kagen – og så løber Kat på sin gamle bekendt Kitty Fløjlspote, som har et helt personligt regnskab at gøre op med Den Bestøvlede Kat.

»Den Bestøvlede Kat og ønskestjernen« er bygget op efter samme formel som »Den gode, den onde og den grusomme«, hvor flere parter jagter den samme skat. Men her er indsatserne højere, for her kan man ønske hvad som helst.

Instruktøren Joel Crawford byder på fart over feltet, den kendte humor fra Kats tidligere eventyr, men også en lille, eftertænksom tone, der måske især vil vække genklang hos forældregenerationen blandt publikum.

Meter i sekundet

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lettere modvilligt – tager fra København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået job som lærer på en højskole. 

Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der med sine malplacerede tirader gang på gang oplever, at hun ikke hører til blandt de lokale. 

Langsomt begynder hun dog at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske alligevel er et sted for hende – og at hun selv har noget at tilbyde det lille samfund med den brevkasse, hun skriver. 

»Meter i sekundet« er en film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv.

»Meter i sekundet«.
»Meter i sekundet«.
»Folk og røvere i Kardemomme By«.
»Folk og røvere i Kardemomme By«.

Folk og røvere i Kardemomme By

Kardemomme By er en hyggelig og travl, lille by fuld af smilende mennesker med egen sporvogn og verdens flinkeste politimand – en by, hvor alt ånder fred og idyl ... hvis det altså ikke lige havde været for de tre røvere, Kasper, Jesper og Jonatan. 

Røverne bor lige uden for den fredelige by Kardemomme By, og når de har brug for noget, sniger de sig bare ind til byen og stjæler det. 

En dag bliver røverne arresteret og anbragt i byens fængsel. Men da en brand bryder ud, får trioen en ny chance for at bevise over for byen, at de er mere end bare røvere. 

»Folk og røvere i Kardemomme By« er Thorbjørn Egners berømte fortælling om Kardemomme By med alle de populære sange.

Halka

Alle sejl var sat til i Polen, da man i 2019 fejrede 200-års-fødselsdagen for komponisten Stanisław Moniuszko – ham, som blandt andet skabte den polske nationalopera, Halka. 

Oplev historien om tjenestepigen Halka, der har et forhold til charmøren Janusz, som hun bliver gravid med. 

Da Halka erfarer, at Janusz skal giftes med en pige fra det bedre borgerskab, dukker hun uventet op til brylluppet. Halkas ulykkelige ven, Jontek, dukker også op. 

Halkas ankomst til brylluppet skaber kaos. Bruden kender ikke noget til Halkas eksistens, og brylluppet ender selvfølgelig tragisk.

Andre operaer, skrevet af Moniuszko, blev også opført i hans hjemland samme år, men desværre blev kun hans mest kendte værk importeret til Vesteuropa, hvor det fik sin uropførelse i Wien. 

Den unge, amerikanske sopran Corinne Winters spiller titelrollen som den ulykkelige tjenestepige Halka, og hendes smukke, ungdommelige, dramatiske vokal skaber, til trods for operaen bliver sunget på polsk – et sprog, der hidtil var fremmed for hende, et mangefacetteret, rørende portræt af den forrådte pige.

»Halka«.
»Halka«.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk