Film i Dragør Bio

Mugge og hans mærkelige hjerne« vises onsdag den 16. november kl. 12.

Guldpalmevinderen »Triangle of Sadness« vises onsdag den 16. november kl. 19.30.

Det danske drama »Smuk« vises fra torsdag den 17. til lørdag den 19. november kl. 20 samt søndag den 20. november kl. 16.30.

Familiefilmen »Mini Zlatan og onkel Tommy« vises søndag den 20. november kl. 14.

Den iranske krimi-thriller »Holy Spider« vises mandag den 21. til onsdag den 23. november kl. 20.

»Amsterdam« vises fra torsdag den 24. november kl. 20.

Mugge og hans mærkelige hjerne 

Første dag efter sommerferien skal eleverne på Basserup Kommuneskole til prøve. Og da den ellers så glade dreng, Mugge, viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får testcomputeren til at eksplodere, går hele systemet i panik. 

Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Han beslutter sig derfor for at starte sin egen skole – en skole, hvor der er plads til børn med mærkelige hjerner. Skolen giver han navnet Friheden. 

Da Mugges bedste veninde, Sofia, samtidig begynder på den militante eliteskole Killer Instinct School System, glider de fra hinanden, og snart hænger deres venskab i en tynd tråd.

»Mugge og hans mærkelige hjerne«.
»Mugge og hans mærkelige hjerne«.

Konkurrencen »Kommunemesterskabet i skole« annonceres, og dermed optrappes Mugges og Sofias konflikt yderligere. Men da byen pludselig bliver truet af en hidtil uset trussel i form af en kæmpemæssig mutant af en lyserød puddel, og tvinges de to tidligere venner og deres skoler på trods af deres forskelligheder til at samarbejde, således byen kan reddes fra ødelæggelse.

Mugge og hans mærkelige hjerne er skrevet af Mikael Wulff og Pernille Bønløkke Toustrup og er instrueret af makkerparret -Wulffmorgenthaler, Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, der også stod bag »Mugge og vejfesten« fra 2019.

»Triangle of Sadness«.
»Triangle of Sadness«.

Triangle of Sadness

Den svenske instruktør Ruben Östlund kaster med Guldpalme-vinderen »Triangle of Sadness« sit nådesløse satiriske blik på modeverdenen og de superrige, hvor modellerne Carl og Yaya og nogle milliardærer på en luksus-yacht bliver ramt af en storm. Båden synker, og de strander alle på en øde ø. 

I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt rundt, og pludselig står alle i en nærmest postapokalyptisk situation, hvor al civilisation er væk.

Östlund har tidligere vundet en Guldpalme i Cannes for filmen »The Square«, der også var både Oscar- og Golden Globe-nomineret.

Smuk

»Smuk« udspiller sig på Rosenholm Gymnasium ved årets skolestart. 

Der er en masse ritualer, som de nye 1.-g’ere skal igennem – ritualer, som har stor betydning for deres videre liv på gymnasiet – og ikke mindst for deres personlige liv. 

I filmen følges seks unge drenge og piger, som hurtigt får udfordret egne grænser på hver deres måde.

Frida starter i 1.g sammen med sin bedste veninde, Selma. De to piger finder sammen med Nadja, der er lillesøster til 3.g’eren Pelle og samtidig kæreste med Pelles bedste ven, Emil. Men da Emil og Frida hurtigt får et godt øje til hinanden, og da Frida ovenikøbet efter en audition bliver udvalgt til at deltage i den eftertragtede putte-middag, mens Selma ikke gør, bliver der lagt afstand mellem pigerne. Frida bliver hængt ud og mister fodfæstet i det sociale spil.

»Smuk«.
»Smuk«.
»Mini Zlatan og onkel Tommy«.
»Mini Zlatan og onkel Tommy«.

Mini Zlatan og onkel Tommy

Ella, også kaldet »Mini Zlatan«, elsker fodbold og sin onkel Tommy. Hun drømmer faktisk om at flytte ind hos ham, for hun og Tommy deler interesser, tøjsmag og madvaner. 

Det hele ændrer sig en dag, da Tommys nye kæreste, Steve fra Holland, står på dørtrinnet – og de dage, som Ella havde set frem til at tilbringe hos sin onkel, pludselig viser sig at være alt andet, end dejlige. Steve tager nemlig al opmærksomheden, og Ella føler, hun mister sin yndlingsonkel og bedste ven. 

Ella allierer sig med klassekammeraten Otto, og sammen finder de på kreative påfund for at slippe af med Steve, så hun kan vinde sin Tommy tilbage. Men måske er Steve ikke så slem alligevel?

Holy Spider

Den kvindelige journalist Rahimi rejser til den hellige iranske by Mashhad for at efterforske en seriemorder, som går målrettet efter byens sexarbejdere. 

Efterhånden som Rahimi kommer tættere på at afsløre morderens identitet, synes retfærdigheden sværere at opnå, da morderen stille og roligt har opbygget helte-status i store dele af offentligheden. 

»Holy Spider« er baseret på den sande historie om »edderkoppemorderen« Saeed Hanaei, der påberåbte sig at være på en guddommelig mission, da han i årene 2000 og 2001 dræbte 16 sexarbejdere i Irans mest hellige by.

»Holy Spider«.
»Holy Spider«.
»Amsterdam«.
»Amsterdam«.

Amsterdam

»Amsterdam« er et originalt, romantisk krimi-drama om tre tætte venner, der finder sig selv i centrum af nogle af de mest chokerende og hemmelige begivenheder i amerikansk historie.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk