Fødsler og moderskab i livsstilsbutikken

Der var godt med besøg, da Dragør-psykolog og -forfatter Ranka Skak lørdag den 16. oktober lavede popup-stand i Laura Ellas butik på Badstuevælen med sin nye bog »En tryg begyndelse«.

I august udkom psykolog Ranka Skaks bog »En tryg begyndelse«. Bogen er en guide den den gravide, fødende og barslende mor. 

Som tilflytter til Dragør for 15 år siden ønsker Ranka Skak netop at tage del i – og dele lokalt ud af sin entusiasme omkring at forandre fødselskulturen. 

Julie Thit Kjærsvold-Niclasen fra Laura Ella var med på at udbrede budskabet om bogen og lagde derfor beredvilligt lokale til det særlige arrangement. 

Om bogen

Ranka Skaks interesse startede oprindeligt, fordi hun var optaget af, hvordan måden, man kommer til verden på, kan præge ens liv. 

»Det var tydeligt hos nogle af de mennesker, som kom i terapi hos mig,« fortæller hun.

Da Ranka Skak blev gravid og fødte, var det naturligt for hende at udforske, hvordan man skaber de bedste rammer for det lille, nye liv. 

»I kraft af mit arbejde havde jeg som gravid en masse viden, som ikke er en del af den normale fødselsforberedelse,« siger Ranka Skak.

Samtidig havde havde hun et netværk af jordemødre og behandlere, der vidste endnu mere. De hjalp hende og delte ud af deres viden.

Ranka Skak (th.) lavede en popup-stand i butikken Laura Ella. Julie Thit Kjærsvold-Niclasen (tv.)har planer om at lave lignende arrangementer, når hun overtager butikken i februar måned 2022.
Ranka Skak (th.) lavede en popup-stand i butikken Laura Ella. Julie Thit Kjærsvold-Niclasen (tv.)har planer om at lave lignende arrangementer, når hun overtager butikken i februar måned 2022.

»I tiden efter min datters fødsel blev ønsket, om at andre skulle have det samme gode fundament, ved med at dukke op. En tryg begyndelse er resultatet af dette ønske. Formålet med bogen er nemlig at give læseren viden og redskaber, så barnet og moderen får en tryg begyndelse både fysisk og psykisk,« lyder det fra Ranka Skak.

Glem ikke det lokale

Julie Thit Kjærsvold-Niclasen og Ranka Skak, der begge bor i Dragør, er enige om, at det gælder om, at de lokale støtter hinanden, så Dragør kan bevare det levende miljø. 

»Det er vigtigt, at man ikke glemmer, hvor man bor og kommer fra,« lyder det fra dem.

Når Julie Thit Kjærsvold-Niclasen til februar næste år overtager butikken Laura Ella fra Helle Hende, der har haft den i 24 år, sker der ikke det  helt store. Hun har nemlig tænkt sig at fortsætte med at drive forretningen i samme ånd som tidligere – dog vil hun lave popup-events med leverandører, der dermed vil kunne fremvise og fortælle om deres produkter. 

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk