Rasmussen på ovalbanen.

Førsteplads fastholdes

Christian Rasmussen skulle i weekenden, hvor der blev kørt et enkelt løb på ovalbanen World Wide Techhology Raceway, forsvare sin 1.-plads i Indy Pro 2000-serien

Racerkøreren Christian Rasmussen, fra Dragør skulle efter en kort sommerferie forsvare sin samlede 1.-plads i Indy Pro 2000-serien, da der blev kørt løb i Madison, Illinois, hvor feltet for anden gang i år skulle køre på en af de korte, hurtige ovalbaner.

Inden sæsonens 13. løb var forspringet til nummer to, Braden Eves, på 39 point. Men det blev dog en helt anden, der stjal rampelyset i kvalifikationen, nemlig irske James Roe, der var hurtigst og – for første gang hans karriere – fik bedste startposition.

Rasmussens to største konkurrenter i det samlede mesterskab, Braden Eves og Reece Gold, der henholdsvis ligger på en samlet 2.- og 3.-plads, satte også gode kvalifikationstider og fik lov til at starte som nummer to og tre.

Man skulle noget længere ned i feltet for at finde Christian Rasmussen. Han havde ikke den rigtige fart i bilen og måtte nøjes med den syvendebedste startplads.

På podiet for niende gang

James Roes 1.-plads i løbet holdt dog ikke længe. Allerede i første sving på første omgang blæste Braden Eves forbi ham.

Rasmussen var også hurtig til at angribe. Fra hans dårlige startplacering overhalede han flere modstandere i første og andet sving – og endnu et par stykker i tredje og fjerde sving. Efter kun en omgang var danskeren på 3.-pladsen, hvor han lagde pres på Roe.

Efter syv omgange var der uheld. Artem Petrov og Jack William Miller var i hård kamp. Bilerne kommer i kontakt med hinanden, og de ender begge med at glide ned ad banens skrående sider og rammer barrieren hård. Det gule flag kom straks frem, indtil de to kører var i sikkerhed, og bilerne fjernet. Heldigvis kom både Petrov og Miller uskadte fra uheldet.

Efter 12 omgange med gult flag kunne løbet sættes i gang. Christian Rasmussen spildte ikke tiden. Han overhalede straks Roe og puttede sig ind i læ – tæt bag Braden Eves.

Hunter McElrea fulgte danskeren og bragte sig op på 3.-pladsen.

Eves var under pres resten af det 55 omgange lange løb, men det lykkedes ikke Christian Rasmussen at komme forbi.

Eves kørte over målstregen 0,7313 sekunder foran Rasmussen, der undervejs satte løbets hurtigste omgangtid og kom på podiet for niende gang i sæsonen.

Der skulle arbejdes hårdt for at finde farten i Rasmussens JHDD-bil.
Danskeren på vej ud til kvalifikationen.
Braden Eves kører først over målstregen – forfulgt af Christian Rasmussen.

McElrea blev nummer tre, mens det lykkedes for James Roe at holde fast i 4.-pladsen. Reece Gold måtte tage til takke med en 8.-plads.

Holder 1.-pladsen

»Jeg kan ikke være andet end tilfreds med weekendens resultat,« sagde Christian Rasmussen efter løbet. Han fortæller, at JHDD-teamet og han selv har arbejdet hårdt for at få sat bilen rigtigt op til løbet, og at det lykkedes, så de til sidst kom op i den rigtige del af feltet.

Selvom Braden Eves vandt løbet, holder Christian Rasmussen fast i den samlede føring. Eves fik dog indhentet lidt af den stærke danskers forspring – og er således nu 32 point efter Rasmussen.

Indy Pro 2000-feltet skal allerede i aktion igen næste weekend, hvor løb 14, 15 og 16 skal køres på New Jersey Motorsports Park.

TM

Christian Rasmussen (tv.) og Hunter McElrea (th.) hylder Braden Eves i hans sejr.