Peder Frederik Jensen.
Peder Frederik Jensen.

Fra bådbygger til forfatter

Dragør Kirke og Dragør Bibliotekerne er gået sammen om at arrangere en aften med en af de mest markante samfundskritiske yngre forfattere i Danmark, nemlig Peder Frederik Jensen. Den vil finde sted næste onsdag, den 9. november, kl. 19.30 i Drag-ør Kirkes sognegård.

Forfatteren Peder Frederik Jensen fortæller selv, at selvom han voksede op i et akademisk miljø, var han som barn meget lidt motiveret til at gå i skole. Han havde derimod et stort behov for at lære at arbejde med kroppen og hænderne og valgte derfor at blive bådebygger. 

Som forfatter fik Peder Frederik Jensen sit gennembrud i 2012 med romanen »Læretid«, der bygger på hans egen tid som lærling på et lille bådebyggeri, og siden fulgte en række meget anmelderroste og prisbelønnede bøger. 

I bogen »Det Danmark du kender« gennemlyser Peder Frederik Jensen uligheder, drømme og konflikter i det moderne udkantsdanmark – nærmere bestemt Lolland. Romanen åbner med en dramatisk scene, hvor den socialdemokratiske borgmester i beruset tilstand påkører og dræber et avisbud, der kommer fra en socialt belastet familie. Herfra foldes personernes historier og relationer ud i et dystert samtidsbillede. Hans roman »Vold« er en moderne dannelsesfortælling med en indbygget tragisk familiehistorie, og i hans novellesamling »Banedanmark« gives 25 øjebliksbilleder af ligeså mange, vidt forskellige personer. 

Gratis adgang. Se også annoncen på side 4.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk