Vi har modtaget:

Hvor fattig kan en kommune blive?

Det blev en enlig svale, da samtlige partier i kommunalbestyrelsen sidste år for første gang nogensinde blev enige om en budgetaftale. I år er de Konservative udenfor. Igen, ligesom de tidligere år i denne valgperiode.

Ikke overraskende og nærmest som forventet forlod de Konservative forhandlingerne, inden vi rigtig kom i gang, og partierne hver især fik spillet ind med deres forslag til et budget.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, liste T og Venstre (AOTV) brugte efterfølgende mange eftermiddag, aftener og weekender på at finde hinanden.

Ingen partier har flertal, så man vil altid skulle bøje sig ind mod hinanden og finde kompromiser. Men dog stadig så man kan se sig selv og ens politik i øjnene i det endelige resultat. Det kan Dansk Folke-parti i den grad med denne aftale.

Budgetaftalen rummer ingen rammebesparelser, som der ellers var lagt op til, og giver ikke køb på den økonomiske soliditet, men prioriterer især ældre- og sundhedsområdet med driftsudvidelser for 5,5 mio. kr. i 2022 samt børneområdet, hvor der sættes ind med flere midler til specialundervisning og til etablering af uderum på de tre skoler og mange andre rigtig gode ting.

Mandag i sidste uge var der så ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde, hvor budgettet fra AOTV blev vedtaget.

De Konservative præsentere også deres budget – et klassisk konservativt budget, som vi har set det mange gange før – et budget, der nedlægger centerchefstillingerne. En generel rammebesparelse på cirka 1% årligt for alle områder. Og som det blev sagt i budgettalen fra de Konservative, så ønsker man: »At få ryddet ud i ikke nødvendige tiltag,« så det fremover blot er »need to have« og ikke længere »nice to have«-tilbud til borgerne. For eksempel skal maritime nyttehaver, borgerrådgiveren og den gratis psykologhjælp til alle unge helt fjernes.

De Konservative ønsker med andre ord en generel drøftelse om, hvad, der er kommunale kerneopgaver, og hvad, der ikke er. Alt overflødigt skal væk.

Med de Konservatives syn på sagen om, at vi skal arbejde hen mod, at alt overflødigt skal væk og årlige rammebesparelser på 1% i alle årene fremover, 2-årige budgetaftaler med fastlagte pejlemærker samt udstukne rammer fra KL og regeringen, hvori ligger så de politiske prioriteringer? Og hvad er i grunden overflødigt ...? Er drama- og billedskolen? Er en hytte til spejderne? Er parker, bænke og træer? Er fjernelse af tang på Mormorstranden? Er legepladser? Er nye og tidssvarende bygninger til dagplejen? Er indsatsen på digitaliseringsområdet? Nye skolebøger? En udvidelse af havnen med flere rekreative områder og flere bådpladser? Er en svømmehal et overflødigt tilbud? Er ekstrabetaling for øget busafgange? Er saftevand til de ældre nede plejehjemmet overflødigt? Det mener vi jo ikke i Dansk Folkeparti.

Skal en kommune kunne mere end blot kerneydelser og en telefonsvarer på rådhuset? Det mener vi jo i Dansk Folkeparti.

Med venlig hilsen
Anne Funk
Kommunalbestyrelsesmedlem og kandidat for DF til valget den 16. november

Vi har modtaget: Dagplejen – den skal vi værne om

Nicolaj Bertel Riber (A) – viceborgmester og kommunalbestyrelsens repræsentant i Dagplejens forældrebestyrelse har indsendt et debatindlæg om Dagplejen i...

Vi har modtaget: Parkeringspladser

Konservatives medlemmer af kommunal­bestyrelsen samt Klima-, By- og Erhvervsudvalget, Mia Tang og Martin Wood Pedersen, har indsendt et debatindlæg...

Vi har modtaget: Tre positive nyheder på børneområdet

Konservatives medlemmer af Børne-, Fritids- og Kulturudvalget, Theis Guldbech, Mia Tang og Trine Søe har indsendt et debatindlæg om...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk