I Sandhedens Tjeneste

Torsdag den 19. november inviterede DR alle elever i landets 8.- og 9.-klasser til det store virtuelle nyhedsshow »I Sandhedens Tjeneste«. 

Normalt afholder DR showet på fysiske lokationer rundt i Danmark, men på grund af coronapandemien, har DR i år udviklet en helt ny, virtuel version af arrangementet. Dermed deltog alle direkte fra egne klasselokaler. 

På Store Magleby Skole deltog 8.- og 9.-klasserne og oplevede TV Avisens Erkan Özden og DR Nyheders youtubevært, Annika Wetterling, guide dem igennem et stort interaktivt nyhedsshow med fokus på digital dannelse. 

Eleverne skulle i løbet af de to timer, showet varede, prøve kræfter med nogle af de overvejelser, som journalister hos DR dagligt gør sig omkring etik, relevans og troværdighed, når der skal udvælges og bringes nyheder. 

Gennem afstemninger skulle eleverne blandt andet tage stilling til, hvilke informationer og billeder de ville vise for befolkningen, og hvilke kilder de ville stole på. Igennem hele øvelsen skulle de forsøge at skelne imellem sande og falske informationer. 

Eleverne i 8. og 9. klasse på Store Magleby Skole fik i løbet af showet et godt indblik i DR’s nyhedsproduktion og de dilemmaer, der kan opstå under produktion af nyheder.

8.- og 9.-klasserne på Store Magleby Skole deltog i undervisningsforløbet »I Sandhedens Tjeneste«, som var arrangeret af DR. Fotos: TorbenStender.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk