Der sælges lækkerier på Amagermuseets julemarked. Arkivfoto: TorbenStender.
Der sælges lækkerier på Amagermuseets julemarked. Arkivfoto: TorbenStender.

Julens traditioner på museum

I løbet af de næste fem uger sørger Amagermuseet med såvel juleudstilling som julemarked for at holde den traditionsrige juletid i hævd

Amagermuseet holder julens traditioner i hævd og inviterer igen i år til både julemarkeder og juleudstilling. 

Julemarkedet, hvor den gode julestemning gerne er helt i top, afholdes over de kommende to weekender, altså den 19.–20. og den 26.–27. november, mens juleudstillingen afholdes hver uge fra onsdag til søndag i perioden fra lørdag den 19. november og frem til og med søndag den 18. december, samtlige omtalte dage med åbningstiden kl. 12–16.

Under julemarkedet vil der på Nordgård være salg af en masse forskellige julevarer: nisser, julepynt, brugskunst, hjemmelavet marmelade, småkager, honning og meget mere. Og som traditionen sig byder, vil der i sommerkøkkenet blive bagt æbleskiver som på oldemors tid.

Historisk julenostalgi spredes under juleudstillingen på den gamle museumsgård, hvor de mange stuer vil være pyntet op efter alle jule-kunstens regler. Heriblandt udstilles ud over juleskikke, som de kendes fra barndommens jul, også glemte skikke, der er forsvundet i takt med tiden ... For børnene er der med aktiviteten nissesporjagt skabt en helt ny tradition – kan de mon finde nissens forsvundne tøj?

I caféen på Amagermuseet vil der i hele udstillingsperioden være mulighed for køb af hjemmelavede, lune æbleskiver og varm gløgg.

Se også Amagermuseets annonce på side 5.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk