Vi har modtaget:

Klima- og miljøcenter på rådhuset 

Det er ved at gå op for mig, hvorfor miljøet har fyldt så lidt i kommunen. Klima og miljø har ikke en selvstændig organisation. Det er op til de øvrige afdelinger eller centre at tage miljø og klima ind i forhold til deres kerneområder. 

Men klima og miljø skal være styrende for alle områder. Når kommunen vælger at bygge nyt eller renovere, så skal det være bæredygtigt byggeri, bæredygtige materialer, lav-energi, nul-emissionsudledende osv. Når der leveres mad fra eksterne leverandører, skal det være økologisk mad, leveret i biologisk nedbrydelig indpakning, leveret af nul-emissionstransport (el- eller brintbiler) – og de skal være kørt af chauffører, som har gode arbejdsvilkår.  

Kommissoriet eller arbejdsområdet for Center Klima og miljø skal være at drive udviklingen mod et fossilfrit Dragør – dels ved at tage initiativer og lægge strategier, dels ved at assistere og rådgive øvrige centre på kommunen. 

Da vi ikke har et sådant center endnu, skal der hermed herfra komme en opfordring til at gøre huse og biler CO2- og forureningsfrie. 

Varmepumper og elbiler

Udskift varmesystemet i jeres hus fra olie, gas, biomasse eller elvarme til et varmepumpeanlæg – luft til vand eller jord til vand. Energistyrelsen tilbyder økonomisk støtte. 

Gå ind på SparEnergi.dk/tilskud og se, hvad jeres hus kan spare ved en omlægning. Der er yderligere penge at spare, fordi statsafgiften på el bliver væsentlig billigere, hvis eneste opvarmning i huset er en varmepumpe. 

Skift bilen ud med en elbil. At køre i en elbil er en oplevelse. En sejlende fornemmelse, ingen støj, ingen forurening og ingen udledning af CO2, kun en glidende kørsel og et optræk, som ingen benzin eller dieselbil kan konkurrere med. 

Der er ingen slitage af bremser, da der ikke er klodser eller skiver, så der kan spares en del på service. Brændstoffet er el og dermed væsentlig billigere i drift. 

Der kan installeres en lader, som kobles til husets elinstallation. Hvis man så yderligere varmer sit hus op udelukkende med varmepumpe, ja, så er det endnu billigere pga. den lavere afgift til staten. Jeg kan køre cirka 7 km på 1 kwh, og jeg betaler 1,5 kr. per kwh. Så 100 km kørsel koster mig cirka 20 kr. Elpriserne svinger, så man skal holde øje med, hvornår det bedst kan betale sig at bruge el. Der eksisterer apps, som gør det muligt at se, hvornår det er billigst – og grønnest.  For de, som bor i lejligheder, skal der opstilles ladere på parkeringspladser og andre steder, hvor det giver mening. Her skal kommunen opfordres til at arbejde med at lave planer og at anvise pladser, hvor ladestandere kan installeres. 

Endelig er tankstationerne i gang med at opstille ladestandere. Der er enkelte tankstationer, der har ladere, som p.t. er gratis i en testperiode. Dog ikke i Dragør endnu, men det kommer.  

Så skift til elbil! Det er fremtiden. Og jeg garanterer: I vil aldrig fortryde det.

Med venlig hilsen
Kim Grønved Nielsen
Spidskandidat for SF

Vi har modtaget: Kommunal chikane

Allan Karlsson retter med sit debatindlæg kritik af de nye regler for udeservering som han beskriver som chikane af...

Vi har modtaget: Nyt forbud mod reklamer i Dragør

Flemming Blød (L) debattere i dette indlæg de nye regler for udeservering, der bl.a. forbyder reklamer på parasoller.

Vi har modtaget: Caféerne kan bliver liggende

Morten Dreyer (O) forklarer i dette indlæg, hvilken betydning af en lokalplansændring har for cafeerne på Dragør Havn.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk