Vi har modtaget:

Kommunernes erhvervsvenlighed

Dansk Industri har netop offentliggjort resultaterne af en undersøgelse baseret på lokal erhvervsvenlighed for hele landet. 

Undersøgelsen måler på ni centrale kategorier og er baseret på besvarelser fra 7.770 virksomheder landet over. Undersøgelsen er den største af sin art.

I besvarelserne indgår både kommunernes egne og virksomhedernes vurderinger.

I undersøgelsen bliver der blandt andet målt på: Infrastruktur og transport, arbejdskraft, uddannelse, kommunal sagsbehandling, skatter, afgifter og gebyrer, fysiske rammer, brug af private leverandører, kommunens image samt information og dialog fra og med kommunen.

Dragør Kommune får ligesom sidste år en placering på plads nr. 92. Det er desværre en bundplacering, der går igen på alle parameter af undesøgelsen. Kun på området omkring, hvor stor en andel af kommunens opgaver, der varetages af en privat aktør, ligger vi i top. 

Det er naturligvis glædeligt, at vi som kommune på den måde har inviteret de privatejede virksomheder indenfor og samtidigt dermed forsøger at reducere udgifterne for borgerne og kommunens budgetter.

Vi må imidlertid ikke tage den førnævnte bundplacering som et nederlag, men som en kæmpe opfordring og en inspiration til at forbedre os. Det kan trods alt kun blive bedre. 

Kommunen er afhængige af et sundt erhvervsliv og omvendt. Vi skal inddrage vores lokale viksomheder i beslutningerne og skabe et langt højere serviceniveau. Virksomheder skaber vækst og beskæftigelse, der direkte kan veksles til mere velfærd. 

Kommunes virksomheder skal opleve, at de bliver hørt og forstået i forhold til de ønsker, de har, og vi skal samtidig forsøge at efterleve erhvervslivets efterspørgsel på bedre infrastruktur, som kan være en særlig udfordring for Dragør pga. vores placering. Til gengæld har vi Øresundsbron og lufthavnen, som giver os nem adgang til varer og medarbejdere fra hele verden.

I Dragør er vi i fremtiden nødsaget til at have langt mere fokus på vores erhvervsdrivende, for det er i sidste ende dem, der betaler en massiv del til den økonomiske pengetank, som får de store tandhjul i samfundet til at spinde. 

Med venlig hilsen
Alexander Camre
Kandidat til kommunalbestyrelsen for DF i Dragør

Vi har modtaget: Endnu en UNESCO-afhandling

Carsten Olesen har indsendt et debatindlæg om liste T's UNESCO-afhandling. Læs mere

Vi har modtaget: Kommunen er til for dig!

Anne Grønlund (E), kandidat til KV21, har indsendt et debatindlæg om ældrepleje i Dragør og på Amager.

Vi har modtaget – svar til Søren Hvalsø: Havnen har brug for udviklingen nu

Ebbe Kyrø (T) og Valdemar Bandolowski (T), kandidater til KV21, har indsendt et svar til Søren Hvalsøs debatindlæg om...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk