Legestue på biblioteket

Nyt tilbud til fædre åbner i Dragør

Onsdag den 10. november åbner Fars Legestue på Biblioteket i Hollænderhallen, hvor fædre og deres børn også fremover hver onsdag fra kl. 13–15 kan møde op. Åbningen fejres med velkomst ved borgmester Helle Barth og sundhedsplejerske Christina Bang efterfulgt af fri leg, kagemand og kaffe på kanden. 

Fars Legestue er et tilbud til fædre og børn i byen med mulighed for leg, samvær, en god snak eller faglig sparring med sundhedsplejen, som vil stå til rådighed hver anden onsdag. 

Legestuen er skabt i samarbejde imellem Dragør Kommune, bibliotekerne og projektet Far for livet.

»Det er et rum for fædre, hvor far har mulighed for at komme og være med sit barn. De har mulighed for at lege sammen, møde andre fædre og vende nogle ting med dem, og så har de samtidig mulighed for at møde sundhedsplejersken på farens præmisser,« forklarer sundhedsplejerske Christina Bang.

Fars Legestue findes i flere kommuner rundt omkring i landet og er et tiltag fra projekt Far for livet, hvis formål er at skabe stærke relationer mellem far og barn.

»Forskning viser, at den tidlige, nære kontakt til fædrene er med til at give børn rigtig gode forudsætninger i livet, og det er den største grund til, at vi i sundhedsplejen synes, at Fars Legestue er vigtig,« siger sundhedsplejersken.

Dragør er ifølge Danmarks Statistik et af de områder i Danmark, hvor mænd tager længst barsel, og med den nye aftale om øremærket barsel, forudser Christina Bang, at dette tal kun vil stige.

»Vi tror på, at flere fædre i Dragør vil tage mere barsel, og der er faktisk allerede en del fædre, der tager mere barsel i Dragør. Vi vil gerne give dem en mulighed for at have noget at deltage i, som var godt for far og barn,« slutter Christina Bang.

 

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk