I år kan man igen, som her fra 2019, gå i samlet gruppe i juletraditionen Levende Låger. Arkivfoto: TorbenStender.
I år kan man igen, som her fra 2019, gå i samlet gruppe i juletraditionen Levende Låger. Arkivfoto: TorbenStender.
Vi har modtaget:

Levende Låger 2021

Forberedelserne er i fuld gang!

Dagene er blevet kortere, end nætterne, og efteråret har meldt sin ankomst. Det betyder også, at der ikke er længe til verdens bedste jul i Dragør; Og ingen december i Dragør uden vores egen skønne »julebagatel«: Levende Låger.

Holdet bag arrangementet er i fuld gang med forberedelserne, og vi har allerede flere datoer reserveret – men der er stadig plads til mange spændende julevinduer.

Man kan – som altid – melde sig til i butikken Laura Ella (husk den nu ligger på Badstuevælen).

Traditionen tilbage

Vi kan igen mødes og gå samlet, sådan som vi gjorde før corana. Sidste år var vi pænt udfordrede. Vi måtte ændre lidt i konceptet, så det mere var en skattejagt. Det betød, at man – med afstand – kunne lede efter låger sammen eller man kunne lede hver for sig.

I år vender vi tilbage til den oprindelige form. Vi mødes derfor hver dag i december, kl. 17.00 (den 24. december dog kl. 11.00) under skiltet på Badstuevælen, hvorfra vi begiver os mod dagens adresse.

Det hele tager cirka 20 minutter – inkl. spadsereturen gennem byen, fortællingen om vinduet og måske en julesang. Dog varer turen om lørdagen lidt længere, end til hverdag. Turen denne dag kalder vi »Lang Lørdag med Levende Låger«, og den er ikke egnet til dårligt gående; tag eventuelt en klapvogn med til de mindste børn.

Jeres egen kalenderlåge

Som altid har man helt frie hænder med hensyn til dekoration, og vi kræver hverken et længere foredrag, store udstyrsstykker eller udklædning.

Måske har man et enkelt, men særligt, stykke julepynt hjembragt fra en rejse, måske har man samlet på alverdens nisser gennem et langt liv: Alt er spændende for os. Vi vil meget gerne høre gerne om netop jeres juletraditioner og baggrunden for vinduet, specielt hvis pynten og/eller huset har en særlig spændende, hyggelig og/eller interessant historie.

Vi tager sanghæfter med, så vi kan synge en lille julesang. Har man – som vært – en ganske særlig opskrift på julebag eller juledrik, så stiller vi naturligvis vores smagsløg beredvilligt til rådighed for herlighederne, men det er på ingen måde et krav.

Så kære beboere i og tæt på den gamle by: hvis I kunne tænke jer at pynte et vindue ud til gaden og få besøg af en hyggelig flok en dag i december, så kig allerede nu forbi Helle i butikken Laura Ella. Husk at have mere end én dato klar – jeres foretrukne dag jo kan være optaget.

Vi lader os gerne underholde igen i år. Hvis man kan akkompagnere vores julesang, fortælle en god historie, har lyst til at vise et tryllenummer – eller noget helt fjerde – så er gøgl og musik i alle afskygninger, der kan bidrage til hyggen, meget velkomment!

Vi ses i december!

Med venlig hilsen
Bente, Hanne, Helle, Klaus, Marchen, Nicolai, Ole og Søs
Levende Låger i Dragør

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk