Rued Langgaard.
Rued Langgaard.

Liedkoncert

Søndag den 10. oktober kl. 15 afholdes der koncert i Store Magleby Kirke. De optrædende er sopran Louise McCelland Jacobsen og pianist Kristian Riisager – og musikken er lieder af Langgaard samt Robert Schumann – et af Langgaards store forbilleder.

Stakkels Rued

Det er ikke altid nemt at leve op til et forventningspres, der har ligget over én helt fra barnsben. Således blev organist og komponist Rued Langgaard, der kom fra et musikerhjem, tidligt opdraget til et fremtidigt virke i musikkens tjeneste, og han viste et enestående stort talent fra en tidlig alder. 

Rued Langgaards skrøbelige psyke forblev dog hans egen personlige fjende gennem hele hans liv, og selvom han med rette kan regnes for én af det 20. århundredes mest betydningsfulde danske komponister, blev hans liv præget af en lang række personlige udfordringer og nederlag.

Han endte med at vende sig i hadsk, nærmest paranoisk, retning mod Carl Nielsen – egentlig et af hans personlige forbilleder, men samtidig datidens musikalske stjerne, der repræsenterede alt det, som Rued Langgaard aldrig formåede i folkelig anseelse.

Gratis adgang.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk