Jan Kjær lærer eleverne, hvordan de kan lave en flot spilleplade.
Jan Kjær lærer eleverne, hvordan de kan lave en flot spilleplade.

Litteraturprojekt

Den lokale forfatter og illustrator Jan Kjær underviser 5.-klasserne på Nordstrandskolen i at lave eventyrlige spilleplader til deres litterære brætspil

To femteklasser fra Nordstrandskolen er i fuld gang med at udvikle litterære brætspil, som kan fremme læselysten for både spiludviklerne selv og for andre unge læsere. 

Projektet er udarbejdet af Dragør Bibliotekerne som led i den nationale strategiplan om at styrke læselysten hos børn og unge. Biblioteket har i forbindelse med projektet modtaget 145.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje »Læselyst og læsefællesskaber for alle«. 

Eleverne går i projektet sammen i grupper om at læse en bog og derefter at udvikle et brætspil ud fra litteraturens univers.

Projektleder og børne- og ungebibliotekar Amalie Bagge udvalgte en række bøger af danske forfattere, som de unge elever så kunne vælge imellem.

Nu leder Malin Lindeblad Kadijevic så en række workshops, hvor eleverne skal bruge deres læseoplevelse til at skabe et brætspil.

Spillet skal enten foregå i bogens univers og indeholde bogens temaer, hovedpersoner og miljø, eller også skal man kunne gennemføre spillet gennem den viden, man har tilegnet sig fra bogen. Det kunne for eksempel være ved spørgsmålskort, som refererer til handlingen i bogen.

Malin Lindeblad Kadijevic er lokal konceptkonsulent, brætspils-udvikler og forfatter til bøgerne om Sally og Charlie.

Lokal grafisk hjælp

Tegner og illustrator Jan Kjær, der selv bor i Dragør, har besøgt femteklasserne med et oplæg om, hvordan de kan designe en flot spilleplade og konstruere spillebrikker. Her lærte de unge om både farver og figurer, stemninger og kontrastfarver.

Jan Kjær er desuden forfatter til en af de bøger, der er ved at blive designet spil til. En gruppe drenge deler ivrigt deres begejstring for »Menneskejægeren«, da Jan Kjær kigger forbi det bord, hvor drenge-gruppen sidder og arbejder.

Mange af eleverne kender godt Jan Kjær fra de sociale medier, hvor han er populær blandt de unge læsere. Han vil i øvrigt til december være medlem af det dommerpanel, der under arrangementet Store Spilledag skal teste og bedømme alle de nye spil.

I panelet kommer Jan Kjær til at sidde sammen med repræsentanter fra Dragør Bibliotekerne samt endnu en forfatter bag bøgerne i projektet.

CL

Malin Lindeblad Kadijevic afholder workshop.
Malin Lindeblad Kadijevic afholder workshop.
Eleverne arbejder kreativt.
Eleverne arbejder kreativt.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk