Statsminister Albert Christensen (tv.) og Kong Kjeld B. Nilsson. Foto: Ekstra Bladets bagside 1984.
Statsminister Albert Christensen (tv.) og Kong Kjeld B. Nilsson. Foto: Ekstra Bladets bagside 1984.

Mindeord:

Kjeld B. Nilsson 

En af Dragørs store sønner er gået bort. Kjeld B. Nilsson er faldet efter et langt og begivenhedsrigt liv, og efter et imponerende aktivt virke som journalist i medieverdenen.

Kjeld B. Nilsson har haft tilknytning til Dragør gennem hele livet. 

I 1968 købte han Dragørs gamle fyrtårn på Strandstien som bolig. Fyrtårnet ejes i dag af sønnen Klaus.

I årene 1969–75 var han chefredaktør for Amager Bladet. Han var blandt andet initiativtager til motionscykelløbet Amager Rundt, som blev etableret i forbindelse med Amager Bladets 100-årsjubilæum i 1974. I en årrække havde cykelløbet et imponerende antal deltagere på mere end ti tusinde og var en sand Amager begivenhed.

I 1978 flyttede Kjeld B. til Paris og virkede aktivt som journalist og korrespondent for blandt andet Billed Bladet i en lang årrække.

Han var dog flittig gæst i Dragør – ikke mindst ved sit store engagement i Dragør Borgerlige Skyttelag, hvor han blev optaget i 1957 som 30-årig. Han blev født i 1927 – samme år som skyttelagets oprettelse.

Han var siden en af de drivende kræfter i løjerne. Han blev konge i 1983 med mottoet »Dragør er vel en masse værd«.

Han efterfulgte landsretssagfører Albert Christensen som skyttelagets »statsminister« og blev i 2007 velfortjent udnævnt til æresoldermand, som kun den tredje i skyttelagets historie.

Sønnen Klaus Bo Nilsson skrev kærligt om sin far på et socialt medie:

»I morges fløj den gamle redaktør ud på den sidste rejse til de fjerne galakser. 94 indholdsrige år fik han med flere oplevelser, end mange drømmer om. 

Han var en af de første, der tog civilt flyvercertifikat efter krigen hos Morian Hansen. Fløj Danmark rundt med Gunnar Nu Hansen. Har fløjet med alt fra luftskib til Concorden. 

Var dus med Prins Henrik og ven med Simon Spies. Har haft Ghita Nørby på skødet i en Dirch Passer-film og fået medalje af præsident Mitterrand. 

Dette blot nogle af rigtigt mange historier, som han tager med sig ud til vennerne på den anden side. Hvil i fred.«

Kjeld B. Nilsson var en kendt og værdsat skikkelse i Dragør, og vi er mange, der mindes ham med ære og respekt. Han sov stille ind den 28. oktober 2021.

Claus Ehlers

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk