Morten Dreyer.
Morten Dreyer.

Vi har modtaget:

Nyt mødelokale

Om få dage er Dragør Gamle Rådhus klar som Kulturhus

Gennem de sidste år har den gamle bygning i skønvirke – også kaldet for jugend-stil – ført en omtumlet tilværelse. Utallige er de gange, hvor enkelte politikere og embedsmænd har forsøgt af få bygningen solgt til kommercielt brug. Og hver gang har jeg måttet tage hårdt fat for at forhindre det. Det er heldigvis endt godt, men det var godt nok lidt tæt på i flere omgange.

Ved sidste runde om et eventuel salg fik jeg vedtaget, at de dygtige frivillige i den historiske forening skulle have alle sidelokalerne stillet til rådelig. Og den store sal skulle omdannes til en byens fællessal til alles brug.

Vores fælles arv skulle ikke omdannes til et lokalkontor for en ejendomsmægler eller lignende. Sådan er Dansk Folkepartis holdning.

Nu lysner det

Coronasituationen har forsinket de nødvendige håndværksopgaver. Lige inden smitten ramte os, blev pengene frigivet i By-, Erhvervs- og Planudvalget, og arbejdet kunne have været gået i gang – hvis ikke det lige var umuligt at få håndværkere. 

Men nu bør vi alle tørre øjnene. Håndværkerne er nu færdige. Det gamle rustikke bjælkeloft er befriet fra det grimme forsænkede masonitloft, som var så populært i 1960’erne. Nu står lokalet, som det så ud ved indvielsen som rådhus i 1915 – med de flotte terrazzogulve.

Toiletforholdene er ikke længere uhumske, og det nedslidte tekøkken er fornyet.

Samtidig med at der nu gøres helt rent i bygningen, er man i gang med at lave et udlånsregulativ, hvor vilkår for udlån til både foreninger og andre arrangementer fastlægges.

Med venlig hilsen
Morten Dreyer, DF
Formand for By-, Erhvervs- og Planudvalget

Vi har modtaget: Det borgerne spørger om

Peter Læssøe, 1. viceborgmester, Annette Nyvang, Ann Harnek og Ebbe Kyrø, medlemmer af kommunalbestyrelsen, og Kristine Bak, formand –...

Vi har modtaget: Idyl i byen og på havnen

Martin Wittrup Enggaard fra SF Dragør, har indsendt et debatindlæg til Dragør Nyt. Læs mere

Vi har modtaget: Kulturen med i stemmeboksene

Jørgen Honorè (O), kandidat til KV21, har indsendt et debatindlæg om kultur i Dragør Kommune. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk