Christian Rasmussen kører først over målstregen og tager sæsonens sjette sejr.
Christian Rasmussens JHDD-bil gøres klar til kvalifikationsløb.

Øger forspringet

Med en sejr og en 5.-plads i forrige weekends to løb bragte Christian Rasmussen sig yderligere i front i mesterskabskampen

Mid-Ohio Sport Car Course i Lexington, Ohio, dannede lørdag den 3. og søndag den 4. juli ramme om de næste to løb i Indy Pro 2000-serien. Løbene var nummer 11 og 12 i mesterskabsserien, der består af 18 løb.

Racerkøreren Christian Rasmussen fra Dragør skulle forsvare sin 18-point-føring ned til Braden Eves på 2.-pladsen.

Kvalifikation

Fredag den 3. juli, dagen før weekendens første løb, stod på træning og kvalifikation.

Ved kvalifikationen viste Christian Rasmussen, at han var kommet for at vinde. Han satte suverænt bedste tid og kunne således starte forrest ved lørdagsløbet.

Næsthurtigste kvalifikationstid stod Artem Petrov for – 0,4188 sekunder langsommere end den hurtige Dragør-kører. Selvom 0,4 sekunder ikke lyder af meget, plejer tiderne at være meget tættere. Til sammenligning var der sammenlagt blot 0,1005 sekunder mellem Petrov, Hunter McElrea, Jacob Abel og Braden Eves, der kvalificerede sig på de næste fire pladser.

Reece Gold, der inden weekendens to løb lå på en 3.-plads i mesterserien, måtte nøjes med syvende hurtigste tid.

Kvalifikation til weekendens andet løb, der skulle køres søndag, fandt sted lørdag morgen. Her kunne Christian Rasmussen dog ikke leve op til fredagens fantomtid. Han var nu 0,8244 sekunder langsommere, end dagen før. Det rakte til en 3.-plads bag Hunter McElrea og Artem Petrov.

Rasmussens to største konkurrenter i det samlede mesterskab, Braden Eves og Reece Gold, startede løb to på henholdsvis 8.- og 6.-pladsen. Eves fik frataget sin bedste omgangstid, og Gold blev deklasseret to pladser for regelbrud under kvalifikationen.

Den efterhånden så sejrsvante dansker på vej på podiet.
11. og 12. løb i Indy Pro 2000-serien blev kørt den første weekend i juli på Mid-Ohio-banen.
»Safety«-bilen er på banen efter Manuel Sulaimans uheld.
Få sekunder efter starten af første løb – Christian Rasmussen (i bil nr. 1) forsvarer sin føring.

Parløb

Godt to timer efter kvalifikation skulle racerbilerne atter på banen.

Christian Rasmussen var klar, da weekendens første løb blev sat i gang. Fra sin startplads forrest bragte han sig straks i front under pres fra Petrov.

Abel kom forbi McElrea og tog 3.-pladsen.

I fjerde sving går det galt for Manuel Sulaiman. Hans bil glider af banen og sætter sig fast på en jordvold. De efterfølgende to omgange blev kørt med gult flag, inden banen igen var sikker.

Det lykkedes McElrea at tilbageerobre 3.-pladsen fra Jacob Abel, da løbet igen blev givet frit. Kampen gav luft til Rasmussen og Petrov, der stak væk fra resten af feltet.

De to forreste var i begyndelsen helt lige – deres omgangstider var nærmest identiske.

I en periode var der dog mere fart på Christian Rasmussen. Forspringet til Petrov var en stund oppe på 1,9 sekunder, men Petrov kæmpede sig mod løbets afslutning tilbage.

På løbets sidste omgang tog Christian Rasmussen ingen risiko. Han kørte sikker forbi det ternede flag 0,9675 sekunder før Artem Petrov, og Rasmussen vandt for sjette gang i sæsonen.

Som en ekstra bonus fik danskeren yderligere to point for hurtigste omgangstid i løbet og for at være den kører, der havde ført det meste af løbet.

McElrea og Abel fortsatte deres kamp om den sidste podieplads. Med to omgange tilbage lykkedes det igen for Jacob Abel at komme forbi McElrea, der i forbindelse med overhalingen var en smuttur i græsset.

Abel kørte over målstregen som nummer tre – godt 10 sekunder efter Petrov. McElrea tabte ikke yderligere pladser i forbindelse med overhalingen og kom ind på 4.-pladsen. Braden Eves kom ind som nummer fem efterfulgt af -Reece Gold.

Efter løbet kunne Christian Rasmussen konstatere, at hans forspring til Braden Eves var øget til 34 point.

»Det giver lidt luft, at mesterskabsrivalerne sluttede lidt længere tilbage i feltet, så det var en god dag,« lød det tilfreds fra danskeren.

Udbygget forspring

Hunter McElea havde gode muligheder for at revanchere lørdagens skuffelse over tabet af 3.-pladsen. Starten af søndagens løb gik da også helt efter planen – McElrea forsvarede fornemt sin pole-position.

Fra sin startplacering som nummer tre gik det dog ikke så godt for Christian Rasmussen. Kyffin Simpson gik nemlig efter en stærk nedbremsning forbi danskeren.

Simpson klistrede sig efter overhalingen til Petrov, der holdt sin 2.-plads efter starten. Simpsons kamp mod Pe-trov gav McElrea mulighed for at øge forspringet.

Christian Rasmussen kunne ikke præstere som dagen før, og det lykkedes også for Reece Gold at overhale ham.

Det var tydeligt, at Christian Rasmussen var begyndt at tænke på Indy Pro 2000-titlen. Resten af løbet tog han ingen chancer, og han undgik at komme i for megen trafik.

Hunter McElrea holdt sin føring resten af løbet. Han kørte over målstregen tæt forfulgt af Artem Petrov, der blev toer for fjerde gang i sæsonen.

Simpson og Reece Gold tog sig af de næste to pladser, inden inden man kunne se Christian Rasmussen kørt i mål som nummer fem.

På trods af det halvsløje resultat øgede den danske kører  sit forspring ned til nummer to, da Braden Eves med en 9.-plads fortsatte i en for ham skuffende weekend. Der er nu 40 point imellem de to.

»Vi opnåede, hvad vi skulle,« sagde Christian Rasmussen efter løbet. Han forklarer, at det nu gælder om at samle så mange point som muligt.

Alle kørere kan nu tage en velfortjent ferie, inden det torsdag den 19. til lørdag den 21. august går løs på ovalbanen World Wide Technology Raceway i Madison, Illinois.