Lufthavnens brandslukningskøretøjer vækker opsigt.
Lufthavnens brandslukningskøretøjer vækker opsigt.

På rundvisning i lufthavnen

Særligt de store maskiner bag kulisserne vakte begejstring under rundvisning i lufthavnen forrige tirsdag 

På en vindblæst eftermiddag, tirsdag den 31. maj, havde Københavns Lufthavn besøg af godt 30 naboer, der havde taget imod invitationen om en tur om bag kulisserne. 

Iført blå sikkerhedsveste kom naboerne på en tur i en af lufthavnens gule busser. Turen gik blandt andet ud til standpladser, værksteder og tæt på landingsbaner for at give gæsterne et indtryk af, hvor meget der skal til for at drive en international lufthavn.

På turen var der både fokus på fortid og fremtid. Den lufthavn, som de fleste kender i dag, er meget anderledes, end den, der blev anlagt for næsten 100 år siden, var. Der har løbende været behov for at udvikle både terminaler og landingsbaner i takt med, at behovene fra både passagerer og flyselskaber har ændret sig.

Særlig stor interesse var der for de store fly og maskiner, som lufthavnen rummer. Bussen kørte også rundt på det afspærrede område i lufthavnen og kunne således komme helt tæt på de fly, som lettede lige ved siden af bussen.

Under besøget var der også tid til et kig på noget af det materiel, der skal til at få hjulene til at snurre i Københavns Lufthavn. Herunder blandt andet de kæmpestore snerydningsmaskiner og brandbiler, som på trods af en vægt på cirka 36 ton skal være i stand til på få minutter at rykke ud til kritiske hændelser i lufthavnen. Flere af deltagerne fik lov at komme en tur på forsædet og forestille sig, hvordan det er at arbejde i lufthavnen.

Det var lufthavnen selv, som havde arrangeret turen for nysgerrige naboer med lyst til at komme helt tæt på en af Danmarks største og mest komplekse arbejdspladser. Og med den enorme inter-esse, arrangøreren oplevede, naboerne udviste arrangementet, regner man med, at man også fremover vil slå dørene op for dem.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk