DB’s to målscorere i pokalkampen mod Fremad Valby, Kasper Walker (tv.) og Lukas Søgaard.
DB’s to målscorere i pokalkampen mod Fremad Valby, Kasper Walker (tv.) og Lukas Søgaard.
Nyt fra Dragør Boldklub:

Pokalsejr og liganederlag

Dragør Boldklub (DB) har den forløbne uge været på banen hele to gange – første gang var mandag den 23. maj mod Fremad Valby (FV) på hjemmebane i pokalturneringen, og anden gang var lørdag den 28. maj mod HB – ligeledes på hjemmebane.

DB–Fremad Valby 2–0 – DBU Pokal 

Så blev det slået fast igen; pokal-kampe er noget helt specielt. Top mod bund – alt kan ske. 

DB spillede sidste mandag sig videre i DBU’s pokalturnering med en sejr over FV, som ligger til oprykning fra københavnsserien til danmarksserien.

Begge hold stillede med unge spillere, som bejler til deres respektive førstehold. 

DB havde igen den nye, unge Kasper Walker Andersen helt i front, og holdet gav debut til Simon Julin Markenfeldt. Der var også comeback til Mathias Rahbek, som længe har døjet med en lyskenskade.

Rahbek spillede en god kamp. Efter cirka 6 min. havde han et skud mod det lange hjørne, men via stolpen gik bolden forbi målet. Afslutningen var et signal om, at DB ville frem på banen.

Lukas Søgaard var en af DB’s dominerende spillere. Fra sin plads som højre back havde han gode løb op langs sidelinjen samt flere indlæg og afslutninger. Første afslutning på mål var efter cirka 25 min., hvor bolden strøg hen over FV’s overligger. Og han havde mere i ærmet senere i kampen.

FV’s stillede op med et ungt mandskab. Den tidligere DB-spiller Kristoffer Enoch var en af de mere rutinerede i startopstillingen.

FV-holdet havde da også sine muligheder. FV fik sat et kontraangreb i gang efter et DB-hjørnespark. Angrebet var tæt på at give bonus, men over to omgange fik Mads Glæsner i DB-målet bolden under kontrol.

Så skete det, der ikke måtte ske for Mathias Rahbek. Lysken lavede problemer igen, og udskiftningen blev en realitet. Som erstatning kom Jonathan Gudmundsson på banen.

Første halvleg var DB’s med godt spil frem ad banen, og de unge spillere viste, at de ville vinde.

DB kom til anden halvleg med fornyede kræfter. Tobias Damkær og Jacob Søren erstattede alderspræsidenten Christian Lundorff og Simon Julin. Lundorf spillede sin kamp nummer 108 for DB.

Anden halvleg startede med højt tempo fra begge hold.

I kampens 57. min. gik det endelig DB’s vej. Sebastian Matz tog et hjørnespark. Han sendte bolden tæt ind under mål til fjerneste stolpe. FV’s målmand fik ikke fat i bolden. Det gjorde til gengæld Tobias Damkær, som headede bold ned i jorden blandt venner og fjender. Vennen Lukas Sø-gaard kom bagfra ind i målfelt og sparkede resolut bolden i mål til en 1–0-føring. Sø-gaards jubelbrøl kunne høres over det meste af Store Magleby. Fantastisk forløsning og glæde.

5 min. efter måtte Gudmundsson lade sig udskifte med en skade. Ind kom Simon Julin.

Umiddelbart efter præsenterede dommeren en FV-spiller for det gule kort. De ti minutter med en mand mere på banen gav DB mere plads til fremadrettet spil.

Kasper Walker blev spillet fri i FV’s straffesparksfelt og scorede sikkert til 2–0 på en assist af Sejad Ismaili.

Efter 81 min. var det så Sejad Ismaili, der blev spillet ind i VF’s straffesparksfelt. Han blev nedlagt lige i afslutningsøjeblikket – straffe og et gult kort til FV-spilleren. Kasper Walker »vandt« retten til at sparke straffesparket, men svigtede! Walker sparkede til venstre, men FV-keeperen havde læst det. Stadig 2–0.

Sejren var en stor bedrift af hele holdet, der fornåede at rejse sig efter nederlaget til FB i københavnsserien.

Efter nederlag til HB ligger DB nu på sidstepladsen.
Efter nederlag til HB ligger DB nu på sidstepladsen.

HoldKampeMålscorePoint
1BK Skjold2158–1752
2Fremad Valby2250–2748
3FB2235–2535
4Sundby BK2236–3233
5Hvidovre IF (2)2232–2932
6Vigerslev BK2230–3231
7NB Bornholm2245–3830
8Husum BK2234–4128
9Kastrup BK 2134–4127
10Bispebjerg BK2141–5225
11FA 2000 (2)2237–4821
12HB 2332–5518
13Dragør Boldklub2225–5216

Stillingen i københavnsserien ved Dragør Nyts deadline mandag (der spilles 24 kampe).

Næste kamp spilles lørdag den 2. juni kl. 12.00
mod Vigerslev BK i Valby Idrætspark

DB–HB 1–3

Lørdag eftermiddag var sidste chance, hvis optimismen og håbet om overlevelse i københavnsserien skulle bevares. Tre point på kontoen ville have lunet, men det var seriens bundhold HB, der løb med alle tre point. De to hold byttede plads, og DB er nu nederst. Så man må nok erkende, at næste sæson skal spilles i serie 1.

Efter pokalsejren over FV var der optimisme i truppen, men der var stor forskel på de to kampe.

Det var som om DB startede nervøst, og det var da også HB, der efter blot 4 min. fik den første store målchance. Jonas Pedersen spillede med en fejlaflevering fra DB’s venstre side ind over midten en HB-spiller fri foran mål. HB-spilleren stod klar med aftrækkeren og afsluttede resolut på mål. Mads Glæsner hev en pragtredning frem og parerede bolden tilbage i spil. Havde HB-spilleren ramt bolden skævt, havde der været mål.

Efter 10 min. spil var DB med på banen. Rasmus Robrahn spillede bolden til Tobias Damkær ud i venstresiden. Damkær spillede retur til Robrahn, som trillede bolden tilbage til broren, Sebastian Robrahn. Bolden fortsætter ud til Sebastian Matz, der sendte bolden tilbage ind mod mål, hvor Victor Dyhl fik spillet Damkær fri ... men hvor blev afslutningen af?

Begge hold forsøgte at lægge spillet op på modstanderens bane. HB havde mest held med deres spil. De var mest på bolden, og meget af spillet foregik på DB’s bane.

DB spillede med Rasmus Robrahn i front. Han blev bakket op af Sejad Ismaili, Victor Dyhl og Tobias Damkær på fløjene.

HB bragte sig foran 0–1 efter et hjørnespark. Bolden blev i lav højde sendt ind foran mål, hvor en HB-spiller fik dirigeret bold i nettet.

Tre min. senere var HB meget tæt på at gøre det til 0–2. Kun en fantastisk tv-redning af Glæsner i målet forhindrede scoringen.

DB’s træner, Claus Oemig, skiftede ud allerede efter 36 min. Ud gik Jonas Pedersen og Tobias Damkær. Ind kom Simon Henriques Hvass og August Toudahl.

Unge Toudahl var tæt på en scoring, 5 min. efter han kom på banen, men heldet svigtede.

DB’s udlignede til 1–1 efter 43 min. på scoring af Rasmus Robrahn. Lukas Søgaard lagde fra højresiden en præcis aflevering til Robrahn, som stod fri i venstre side i HB’s feltet. Robrahn satte en lang tå på bolden, som snød HB’s målmand, og 1–1 var en kendsgerning. Der gik dog kun cirka et min. – så havde HB bragt sig foran på 1–2.

Anden halvleg startede i højt tempo.

Lukas Søgaard fik første afslutning på mål, men bolden gik forbi venstre stolpe.

HB svarede igen, men Nikolaj Strandby fik blokeret afslutningen og sendt bolden væk.

DB’s lille, vævre angriber, Sejad Ismaili, fik en stor chance efter 48 min. Opspillet var kreeret af Lukas Sø-gaard. Bolden bliver spillet til Robrahn, der hurtigt spiller videre til Toudahl, som spillede kort bagud til Dyhl, der fandt Sejad med en flad bold på tværs af HB-feltet, men -Sejads afslutning var for nem for HB’s målmand.

De næste minutter havde DB en del spil på HB’s banehalvdel, men afslutningerne stod ikke i kø – som træner Claus Oemig sagde efter kampen, er det bundholdets lod – manglende effektivitet og held i afslutningerne.

DB forsøgte sig med en offensiv indskiftning efter 60 min. Ind kom Patrick Sandby – ud gik Sebastian Robrahn.

Kort efter Sandby kom på banen, fik han en stor mulighed for at udligne. Sejad fik fra venstre side spillet Sandby fri foran målet, men indersiden svigtede, katastrofalt. Bolden blev sendt flere meter forbi højre målstolpe.

Netop som man troede, DB kunne udnytte det overtag, der var lavet, slog HB kontra. De kom på 1–3 efter 63 min. Hurtigt spil frem ad banen og en afslutning, som bare var effektiv. Nærmest en lektion i, at man også skal lukke af bagude, når man er i angreb. Desværre var de efterhånden rutinerede DB-forsvarsspillere ikke oppe på naglerne denne lørdag.

Med et kvarter tilbage af kampen fik DB plads på HB’s banehalvdel. Der var flere gennemspillede angreb, men ingen skarpe afslutninger. Og da heldet heller ikke på dette tidspunkt var med DB-holdet, scorede man heller ikke, da et sort uheld ramte Robrahn – for helt inde i HB-feltet, med stolpen som medspiller, kunne han ikke få prikket bolden ind over stregen.

HR

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk